SKORAJ NEVERJETNO

Kot bi zadela sedmico: rodila enojajčne trojčke

Objavljeno 04. junij 2016 21.14 | Posodobljeno 04. junij 2016 21.14 | Piše: E. B.

Britanko presenetili enojajčni trojčki, možnost zanje je 1 proti 200 milijonov.

Nosečnost jo je presenetila, saj otrok ni več načrtovala, novica, da pod srcem nosi trojčke, je bila za Becki-Jo Allen razumljivo velikanski šok.

Prikupni dečki pa so mlado mamico presenetili še enkrat: premagali so namreč možnosti ena proti dvesto milijonov, saj so enojajčni! Roman, Rocco in Rohan so si v očeh komaj 23-letne Becki-Jo povsem različni, toda znanci in preostali sorodniki jih vsaj na prvi pogled ne zmorejo ločiti. 
»Tudi ko so bili še novorojenčki, sem jih z lahkoto razlikovala, zdaj pa že razvijajo vsak svoj značaj, tako da nanje sploh ne gledam kot na trojčke,« pripoveduje mlada Britanka iz Liverpoola. V njeni družini in med svojci nekdanjega partnerja ni niti dvojčkov, kaj šele trojčkov, par je poleg tega otroke spočel povsem naravno, zato je bila novica, da so plodovi kar trije, velikansko presenečenje. V prvih mesecih je Becki-Jo trpela zaradi izjemnih glavobolov in slabosti, da bo nosečnost veliko napornejša kakor prva, ji je postalo jasno dokaj hitro. Ko je izvedela, da bo rodila kar tri otroke in ne le enega, so ji zdravniki zaradi visokega tveganja upravičeno zaukazali strogi počitek: pri 31 tednih so ji morali opraviti carski rez, sinovi, ki so na svet prijokali s po manj kot dvema kilogramoma, pa so v bolnišnici preživeli še dobra dva meseca.

Doma jih je zadovoljna pričakala ponosna starejša sestrica, triletna Indiana. »Prav nič ni ljubosumna na fante. Ji pa nikakor ne zavidam – odraščati ob treh bratih ni mačji kašelj!« je prepričana mamica, ki je še zaupala, da je Rohan zelo glasen, Rocco je dokaj zadržan, Roman pa nerad deli z bratcema. Vsakdanjik s kar tremi dojenčki je vsekakor naporen, sploh za Becki-Jo, ki je zdaj samohranilka, mladi mamici tako redno pomaga 17-letna mlajša sestra Lauren: dečki vsak teden porabijo okoli 130 plenic, pralni stroj se vrti neutrudno vsak dan po trikrat. Mamica se bo še nekaj časa posvečala zgolj materinstvu, ko pa bo lahko otroke zaupala v varstvo, si želi dokončati študij zdravstvene nege, je pojasnila: še preden je rodila Indiano, si je namreč želela postati medicinska sestra na oddelku za nedonošenčke, od odlične izkušnje s čudovitim medicinskim osebjem v porodnišnici v Liverpoolu pa si želi svoj cilj uresničiti še bolj kot prej, je zaupala.

Fenomen enojajčnih trojčkov pa bo prvič v zgodovini presenetil tudi na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Braziliji: 30-letne Estonke Leila, Liina in Lily Luik bodo v Riu de Janeiru zastopale barve svoje države na maratonu.

Deli s prijatelji