IZVISELA

Kosorjevo utišali sredi etra

Objavljeno 14. december 2011 17.00 | Posodobljeno 14. december 2011 17.03 | Piše: S. U.

Radijski voditelj hladno odslovil nekdanjo hrvaško premierko.

Kranjska Gora, Slovenija, 13. 1. 2010

ZAGREB – »Oprostite, ampak na zvezi imamo še enega poslušalca,« je zdaj že bivši hrvaški premierki Jadranki Kosor hladno dejal voditelj in urednik hrvaške radijske odaje Prvi na mreži. Kot poroča hrvaški Index, je Darko Labor danes zjutraj dobesedno prekinil Kosorjevo, ki je v oddajo poklicala kot poslušalka, da bi izrazila svoje mnenje.

Lažne obtožbe

Hrvaška premierka in predsednica v odhodu je namreč poslušala in nato poklicala v omenjeno oddajo, v kateri so govorili o posledicah afere Fimi-media. Uredniku in voditelju oddaje je dejala, da se bo oglasila osebno, potem ko je eden od sogovornikov v oddaji izjavil, da je v današnjih časnikih prebral, da je tudi ona sprejela denar iz domnevnih črnih skladov HDZ. Trditve je odločno zavrnila. »Javila sem se zato, ker bi zaradi strokovnosti razlag morali povabiti nekoga iz HDZ,« se je glasil klic Kosorjeve. 

Hvala in adijo

Kosorjeva je uredniku oddaje danes javno očitala, da so prejudicirali postopek, ne da bi imeli vpogled v celotno preiskovalno dokumentacijo, ki ni javna. »Pustite, da se postopek konča, in ne pritiskajte na pravosodje,« je dejala. Kot je še dodala, bodo vsi, ki so nezakonito prejemali denar, končali tam, kamor spadajo. Poudarila je, da je HDZ stranka poštenih in častnih ljudi. »Morali bi imeti enak pristop do vseh, posebej ko gre za politične stranke,« je dejala Kosorjeva in spomnila, da se je tudi sama nekoč v življenju ukvarjala z novinarstvom. Radijski voditelj je imel vsega dovolj in in zato je dal možmost še drugemu poslušalcu.

Deli s prijatelji