MU VERJAMETE?

Kontroverzni analitik: Danes se začenja zlom ZDA

Objavljeno 01. oktober 2015 18.24 | Posodobljeno 01. oktober 2015 16.05 | Piše: A. L.

V Evropi naj bi do kaosa prišlo leta 2017.

Martin A. Armstrong.

Kontroverzni analitik Martin A. Armstrong, ki je po objavljanju medijev precej dobro napovedal vsako ekonomsko krizo od leta 1987, trdi, da se danes začenja nova globalna finančna kriza, ki se bo izrazila v gospodarstvu ZDA in tudi preostalega sveta. Po njegovih predvidevanjih bo globalna dominacija ZDA v naslednjih 70 letih prenehala, medtem ko bodo veliki igralci postale azijske države.

Zlom pokojninskega sistema

Nemire napoveduje tudi za Evropo, saj pravi, da je celotna evropska politika varčevanja usmerjena zoper ljudstvo, kar ga spominja na Nemčijo po prvi svetovni vojni. Poudarja, da so Evropejci prepričani, da bo v trenutkih nemoči zanje poskrbela država. Ravno na podlagi tega sklepa, da bo zlom pokojninskega sistema eden glavnih sprožilcev družbenih nemirov.

Povečalo se bo število samomorov, ljudje bodo na ulicah

Ravnanje držav primerja s Ponzijevo shemo: nenehno obdavčujejo mlade, da bi lahko financirali starejše, medtem ko se dolgovi ne vračajo. Težave pa nastopijo, ko ni več mladih, investitorjev, ki bi izplačevali starejše vlagatelje. 

»Ko bodo ljudje v 65. letu ugotovili, da pokojnin ni, bo kaos. Pričakujem, da se bo v Evropi to zgodilo leta 2017. Ko bo do tega prišlo, se bo povečalo število samomorov, ljudje bodo zasedli ulice, vlade bodo padle. Vsa državna vodstva so padla na takšen način. Če ne bi, bi danes mi vsi govorili babilonski jezik,« je po poročanju 24sata.hr dejal Armstrong.

Deli s prijatelji