LAŽJE ŽIVI

Končno se je znebila 14-kilogramskih prsi

Objavljeno 23. november 2014 16.35 | Posodobljeno 22. november 2014 23.31 | Piše: M. K.

Kerisha Mark iz Teksasa je trpela za redko boleznijo, ki povzroča prevelike prsi.

Svoje ogromne dojke je, da bi jih lažje nosila, vsak dan prelepila z lepilnim trakom. Foto: youtube

Čeprav si ženske po navadi želijo večjih prsih in četudi jih moški večinoma obožujejo, so Kerishi Mark njene ogromne dojke povzročale grozne preglavice. Američanka, doma iz Teksasa, je namreč trpela za redko boleznijo, gigantomastijo, zaradi katere so ji prsi nenormalno rasle. Vsaka od njenih dojk je tehtala več kot sedem kilogramov. »Tako težke so bile, da sem jih, da bi jih lažje nosila, vsak dan prelepila z lepilnim trakom,« je povedala Kerisha.

Že v mladosti je imela velike prsi, a so ji v poznih tridesetih letih začele še bolj rasti. Gigantomastija je posledica hormonskega neravnovesja in se diagnosticira, ko teža prsi preseže tri odstotke telesne teže. »Nisem mogla teči, skakati ali zunaj telovaditi. Poleg tega so me ljudje ves čas gledali v prsi in me spraševali, ali se jih lahko dotaknejo, da vidijo, ali so prave,« se je o neprijetnostih, ki jih je prenašala leta in leta, razgovorila Markova.

Za 40. rojstni dan se je odločila, da si bo operativno zmanjšala prsi. Plastični kirurg Franklin Rose je ob tem povedal, da v 35 letih kariere še ni videl tako velikega oprsja. Operacijo so ji opravili oktobra ter odstranili okrog sedem kilogramov tkiva. Kerisha se z novimi prsmi, ki so zdaj za polovico manjše, odlično počuti: »Takoj ko povsem okrevam, se bom odpravila na telovadbo v naravi, najbolj pa se veselim nakupov nove garderobe,« je z nasmehom povedala Kerisha. 

Deli s prijatelji