TV CNN

Komičarka odpuščena zaradi Trumpove glave

Objavljeno 04. junij 2017 11.43 | Posodobljeno 04. junij 2017 11.45 | Piše: U. S.

Kathy Griffin se je že opravičila: Šla sem predaleč. Razlog je fotografija, ki žali ameriškega predsednika.

Kathy Griffin je ostala brez pogodbe pri CNN. Foto: Reuters

WASHINGTON – Ameriška teve mreža CNN je v sredo odpustila komičarko Kathy Griffin zaradi fotografije, na kateri drži za lase nekaj, kar spominja na odsekano krvavo glavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Griffinova, stara je 56 let, je bila zadnjih deset let voditeljica novoletnega programa CNN, zaradi sporne fotografije se je že opravičila ter dodala, da je že prosila fotografa Tylerja Shieldsa, naj jo umakne s spleta, toda to ji vendarle ni zagotovilo delovnega mesta.

»Jaz sem komičarka... Premikam meje, jih prečkam... Priznam, šla sem predaleč. Fotografija je izjemno vznemirljiva. Globoko se opravičujem,« je povedala. A čeprav so zadovoljni, da se je opravičila, so pri CNN vseeno prekinili pogodbo z Griffinovo o njenem novoletnem programu, so tvitnili predstavniki za stike z javnostjo ameriške televizijske mreže, pred tem pa so fotografijo označili kot žaljivo in ogabno.

Fotografija je izzvala burne odzive, prenekateri uporabniki družabnega omrežja so celo zahtevali aretacijo Griffinove. Trump je istega dne komičarki sporočil, da jo je lahko sram zaradi fotografije, in pristavil, da je njegovim otrokom, predvsem 11-letnemu sinu Barronu, izjemno težko zaradi tega bolnega prizora. Tudi prva dama Melania Trump je kritizirala »vznemirljivo fotografijo kot mati, žena in človek« ter povprašala o duševnem zdravju komičarke.

Kathy Griffin je dvakratna dobitnica nagrade emmy, in sicer za resničnostni šov My Life on the D-List.

Deli s prijatelji