DEŽEVJE

Kolaps: iz vrtca reševali otroke, avti naj ostanejo doma

Objavljeno 11. september 2014 16.16 | Posodobljeno 11. september 2014 12.19 | Piše: A. L., T. L.

Prebivalci dela Hrvaške v hudih težavah zaradi močnih padavin, mnoge je zalilo že včeraj.

VODICE, ŠIBENIK, SPLIT – Na Hrvaškem so zaradi vremena v velikih težavah. Vodicam po poročanju medijev grozi splošni kolaps, poplavljen je vrtec, učence so iz šole poslali domov, na delu pa so vse komunalne službe, je povedala županja mesta Branka Martinčev Juričev.

Poplavljenih je preko 100 hiš, zjutraj so gasilci iz vrtca morali reševati otroke in jih premestiti v drugega. »Prebivalce prosimo, naj se vzdržijo voženj z avtomobili po poplavljenih cestah, če ni nujno, saj je na cestah ostalo 10 avtov, ki se jim je zmočila električna napeljava,« pa poziva gasilec iz Šibenika Darko Dukić.

Potop u Vodicama - 11.09.2014 from infovodice on Vimeo.

Poplava u Vodicama - snimio Miroslav Bako from infovodice on Vimeo.

Še bo hudo

Hude ure pa še ni konec, opozarjajo meteorologi. Že včeraj malo pred 21. uro je Dalmacijo zajelo neurje. Močno je grmelo in deževalo. Najbolj so bes narave občutili v Splitu, pri čemer meteorologi za prihodnja dva dni napovedujejo še obilnejše padavine.

V sredo se je začelo v Trogirju. Okoli 20. ure je že padal dež, tudi grmelo je. Številne strele so ugasile javno razsvetljavo, nevihta pa se je potem premaknila proti Splitu. Ponekod, kjer so bili vodni kanali slabše očiščeni, je voda zastajala na cestah in ulicah.

Vremenska napoved pravi, da se bo v naslednjih dveh dneh na širšem območju Splita nadaljevalo slabo vreme z nevihtami. Najhujše naj bi danes bilo na območju Istre in Dalmacije, v Liki in Gorskem kotarju, kjer lahko lokalno pade celo več kot 100 litrov dežja.

Deli s prijatelji