LOČENA V HIPU

Ko je ženo videl, se je ločil

Objavljeno 23. november 2014 17.44 | Posodobljeno 23. november 2014 17.45 | Piše: U. S.

Ko je po obredu zagledal ženin obraz, je Savdijec zahteval ločitev.

Prstan je tak kot pred šestimi leti.

RIAD – Komaj sta se poročila, že sta se ločila: ko je fotograf ženina in nevesto prosil, naj se postavita skupaj za poročno fotografijo, je Savdijec zahteval ločitev, ko je prvikrat ugledal ženin obraz.

Moški in ženska, oba sta iz Medine, sta se strinjala s poroko, čeprav se nista še nikoli srečala. Ko pa je nevesta po obredu odstranila tančico z obraza in se nasmehnila za poročno fotografijo, je novopečeni mož zgrožen, nejevoljen in vidno razočaran –skočil na noge: »Ti nisi dekle, s katero se hočem poročiti,« je vzkliknil. »Nisi tista, ki sem si jo predstavljal. Žal mi je, a ločujem se!« Ženska se je tedaj zgrudila, je poročal lokalni časnik Okaz, zalile so jo solze, panični svatje, družina in prijatelji, pa so hoteli pomagati in poskušali rešiti nastalo situacijo. A niso bili uspešni, moški je bil neomajen. Ženin je, je zapisal časnik, ves čas ponavljal, da pred poroko ni mogel videti obraza svoje izvoljenke, ko pa ga je, je zahteval ločitev.

Novica, da je ženin nevesto zapustil pred oltarjem, se je hitro razširila, zlasti prek družabnih omrežij, večina je bila besna nad ravnanjem moškega, označili so ga za popolnoma neodgovornega in skrajno brezčutnega. »Veliko gorja ji je povzročil s svojim neodgovornim ravnanjem, zasluži si trpeti. Zavedati bi se moral, da je lepota v osebnosti, ne na obrazu. Na žalost danes številne mlade zanima samo zunanji videz, vrednote in morala pa nikogar. Bog ji bo namenil boljšega moža, ki jo bo cenil,« se strinjajo mnogi. 

Deli s prijatelji