NEMŠKE SPREMEMBE

Kmalu nič več starih dizlov: lastnikom 3000 evrov na glavo

Nemška avtomobilska industrija je pripravljena plačati do 3000 evrov na vozilo za zmanjšanje onesnaževanja starejših dizelskih avtomobilov. 
Fotografija: Volkswagen je pripravljen prispevati določen znesek za dizelska vozila. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Volkswagen je pripravljen prispevati določen znesek za dizelska vozila. FOTO: Getty Images

BERLIN – Avtomobilska podjetja Volkswagen in Daimler bosta, kot kaže, prispevala lastnikom delež za zamenjavo starih dizelskih motorjev. Spomnimo, sodišče v Berlinu je 9. oktobra ukazalo prepoved dizelskih avtomobilov na glavnih prometnicah Berlina, potem ko so se za podobne ukrepe že odločili v Hamburgu, Frankfurtu in Stuttgartu. 

Po večurnih pogovorih z nemškim ministrom za promet sta Volkswagen in Daimler pripravljena stare avtomobile na lastne stroške v višini do 3000 evrov opremiti s katalizatorji. Okolju prijazni avtomobili bodo obvezni, že zdaj pa proizvajalci ponujajo visoke popuste tistim, ki bi stare dizelske avtomobile zamenjali z novimi, okolju prijaznimi.
 
Če sta omenjena giganta pripravljena pomagati svojim kupcem, pa BMW ni. Vsaj na tak način ne.  Enak znesek bi namenil šele po tem, ko se bodo iztekle ponudbe za zamenjavo starih dizelskih avtomobilov za okolju prijazna vozila, npr. za nakup novega avtomobila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije