SVET ŠTEVILK

Kje bodo letos cene najmanj zasoljene

Objavljeno 14. januar 2014 13.17 | Posodobljeno 14. januar 2014 13.18 | Piše: M. K.

Preverili smo, kje bodo letos cene najmanj zasoljene: Lonely Planet gre v korak s časom in z veliko finančno krizo.

1. Grški otoki: Država na jugu Evrope se zaradi slabe medijske podobe v zadnjih nekaj letih spopada tudi z upadom turistov. Zato so hotelirji in turistični ponudniki občutno znižali cene storitev. Manjša gneča in manj zasoljene cene bodo leta 2014 odlična kombinacija za vse, ki imajo Grčijo na svojem seznamu želja za dopust.

2. Peta Italije: V Italiji se, po mnenju Lonely Planeta, najbolj splača obiskati Kalabrijo, Apulijo in Bazilikato, ki slovijo po čudovitih plažah, očarljivih mestecih, zgodovinskih znamenitostih in prijetnih namestitvah za vsak žep. Tam boste lahko okusili tudi odlično italijansko hrano po zmernih cenah.

3. Nikaragva: Ta je med turisti veliko manj priljubljena kot njeni sosedski otoki v Karibskem morju, zato pa toliko bolj neokrnjena in prijaznejša do denarnic obiskovalcev. Če niste prezahtevni, lahko tam dopust preživite že za okoli 15 evrov na dan.

4. Bolgarija: Evropske prestolnice so po večini zelo drage, a Sofija je svetla izjema. Kljub temu ponuja udobne zasebne namestitve, urejen javni prevoz, zanimive muzeje ter dobro hrano in pijačo. Vse po zmernih cenah.

5. Portugalska: Pri Lonely Planetu so še posebno poudarili mestece Albufeira, ki je, kot pravijo, ena najcenejših destinacij za družinski poletni oddih.

6. Fidži: Sanjskih otokov Tihega oceana običajno res ne vidimo na seznamih najcenejših turističnih možnosti, a pri Lonely Planetu menijo, da je Fidži ta hip najugodnejša rajska destinacija. Priporočajo obisk otokov Yasawa in Mamanuca, ki sta priljubljena tudi med nahrbtnikarji.

7. Mehika: Ta ni draga destinacija za turiste, izogibajte se le obisku dežele v obdobju, ko imajo v ZDA šolske počitnice, saj je takrat naval turistov precej večji, cene pa so primerno višje.

8. Indija: Priporočajo obisk province Karnataka, ki se baha s čudovito obalo.

9. Filipini: Otok Palavan bo še posebno navdušil avanturiste, očaral pa bo tudi vse ljubitelje naravnih lepot.

10. Etiopija: Pestra afriška država ponuja veliko za malo denarja.

Deli s prijatelji