ISKANJE

Kitajsko letalo našlo »sumljive plavajoče predmete«

Objavljeno 24. marec 2014 10.13 | Posodobljeno 24. marec 2014 10.14 | Piše: STA, P. J.

Predmete so opazili 850 kilometrov severneje od trenutne lokacije iskanja.

Iskanje pogrešanega letala se nadaljuje.

PEKING – Kitajsko letalo, ki išče pogrešano malezijsko letalo, je danes opazilo »sumljive predmete« v morju jugozahodno od Avstralije, ki bi lahko pripadali pogrešanemu letalu. Najdbo so sporočili avstralskim reševalcem, ki letalo iščejo v Indijskem oceanu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Plavajoči predmeti

Avstralske oblasti so sporočile, da preverijo vsako informacijo o pogrešanem letalu in da danes preverjajo tudi informacije francoskega satelita, ki je odkril plavajoče predmete v južnem delu Indijskega oceana.

Avstralske ladje sicer trenutno preiskujejo odročno območje, okoli 2500 kilometrov jugozahodno od Pertha, francoske informacije pa kažejo na območje, ki je okoli 850 kilometrov severneje od trenutne lokacije.

Iščejo že več kot dva tedna

Na območje v južni Indijski ocean pa pluje tudi ameriška ladja, ki ima na krovu iskalnik signala črne skrinjice. Če bodo za »sumljive predmete« potrdili, da so ostanki letala, bo iskalnik lahko pomembno pomagal pri natančnejšem iskanju pogrešanega letala, je sporočila ameriška mornarica.

Pogrešano letalo je 8. marca skrivnostno izginilo z 239 ljudmi na krovu. Še vedno je povsem nejasno, kaj bi se lahko zgodilo z njim.
 

Deli s prijatelji