ŠOKANTNO

Kitajec napovedal letalsko tragedijo: je razkril veliko zaroto?

Objavljeno 30. december 2014 17.41 | Posodobljeno 30. december 2014 17.42 | Piše: Mo. S.

V dveh dneh, kolikor je bil Landlord na spletu aktiven, je objavil 39 zapisov, v katerem poziva k izogibanju letalski družbi AirAsia.

DŽAKARTA – Medtem ko so v morju okoli 160 kilometrov jugozahodno od indonezijskega kraja Pangkalan Bun našli ostanke pogrešanega letala leta QZ8501image, se pojavljajo vse mogoče teorije o vzrokih za nesrečo.

Skrivnostni kitajski bloger je na spletu sprožil pravi plaz špekulacij, potem ko je tragedijo letala družbe AirAsia – napovedal. V seriji objav na kitajskem forumu Tianya je 15. decembra uporabnik z vzdevkom Landlord posvaril, da bo po tragedijah letov Malaysie Airlines (MH17 in MH370) tajna organizacija z imenom »Črna roka« pisala kruto usodo še drugi malezijski letalski družbi, torej AirAsii.

Kitajcem odsvetuje vkrcavanje na ta letala

Vse do nedavne tragedije ga seveda nihče ni jemal preveč resno, zdaj pa se utegne to obrniti … Po spletu zdaj krožijo dobesedni zapisi neznanega uporabnika, mnogi pa menijo, da je v njegovih zapisih preprosto preveč naključij, da bi bilo vse zgolj fantazija. Eden od njegovih zapisov tako pravi, da je »Črna roka« že uničila družbo Malaysia Airlines, zdaj pa namerava enako narediti še z družbo AirAsia. Kitajcem zato odsvetuje vkrcavanje na ta letala oziroma jim pravi, naj prej raje dobro premislijo, če ne želijo končati kot tisti na letu MH370.

V dveh dneh, kolikor je bil Landlord na spletu aktiven, je objavil 39 zapisov, v katerem poziva k izogibanju letalski družbi AirAsia. Nekateri menijo celo, da je pisec teh sporočil kitajski obveščevalec ali heker, ki je hotel rešiti rojake, potem ko je odkril veliko zaroto kitajskih oblasti. Zanimivo, na letalu ni bilo niti enega Kitajca.

Deli s prijatelji