ČUDEŽ?

Kip krvavi iz dlani in oči

Objavljeno 21. avgust 2016 10.12 | Posodobljeno 21. avgust 2016 10.12 | Piše: E. B.

V Boliviji upajo na čudež, kip device Marije izloča barvo.

Čudež ali potegavščina? Foto youtube

LA PAZ – Ali gre za pristno kri ali potegavščino, bo razjasnila laboratorijska analiza v bližnji bolnišnici, toda prebivalci bolivijskega naselja Puerto Rico v amazonskem naravnem rezervatu so prepričani, da gre za čudež.

Kip device Marije, ki je star šele deset let, kakor cerkvica, v kateri je doma, je namreč začel izločati rdečo barvo: krvavi, je prepričan duhovnik Jose Luis Mamani, ki je vernikom že razglasil čudež v njihovem majhnem kraju. Jezusova mati krvavi iz dlani in oči, zatrjuje in navedbe dokazuje s fotografijami pa tudi pričevanji številnih radovednežev, ki si že en teden hodijo ogledovat kip, zdaj omadeževan z rdečo barvo po licih in med prsti na rokah, sklenjenih med molitvijo.

Spomnimo, pred nekaj meseci so verniki povzročili pravo obsedno stanje v kolumbijskem mestecu, kjer naj bi prav tako devica Marija jokala prave solze, a se je dogodek izkazal za potegavščino. Tako tudi krvaveči kip v Kaliforniji, ki je bil v lasti verne družine: kip naj bi začel jokati kri, ki je dišala po vrtnicah, po umoru bratranca lastnice. Ali gre v Boliviji za šalo ali zares, bo razjasnila analiza rdeče tekočine, potem pa bo končno besedo dal še Vatikan, ki bo pojav morda označil za čudež. 

Deli s prijatelji