MODNA IKONA?

Kim pretiraval s puljenjem obrvi

Objavljeno 10. januar 2015 09.18 | Posodobljeno 10. januar 2015 09.18 | Piše: U. S.

Severnokorejski vodja ima precej manjše obrvi kot lani, leto je začel dobre volje.

Kim Džong Un letos ne bo praznoval rojstnega dne.

PJONGJANG – Modne ikone, kakršna je tudi manekenka Cara Delevigne, so poskrbele za trend oblikovanja obrvi – te morajo biti goste, vidne, a zdi se, da je severnokorejski vodja Kim Džong Un to preslišal. Njegove obrvi, so sklenili dobri opazovalci, ki so spremljali Kimov novoletni govor v Pjongjangu, so precej manjše kot leto poprej. In to podkrepili s fotografijami: obrvi so bolj narazen in precej krajše, zdi se, da je Kim (ali pa njegovi pomočniki) pretiraval s puljenjem.

Ali bodo morali zdaj vsi imeti prav take obrvi kot on, še ni znano, bi se pa utegnilo zgoditi, kot se je s pričeskami, ko je slehernemu moškemu v Severni Koreji ukazal, naj si lase pristriže tako kot on.

Kimova starost je skrbno varovana skrivnost

Novoletni govor je prenašala televizija, v njem je oznanil možne diplomatske pogovore med Severno in Južno Korejo, »če bo vzdušje primerno«. In hitro okrivil Južno Korejo in Ameriko za napetosti na polotoku ter v isti sapi obljubil krepitev gospodarstva, in sicer s pomočjo znanosti in tehnologije. Polurni govor je bil tretji, odkar je vodja, in prvi po koncu tradicionalnega triletnega žalovanja po smrti njegovega očeta Kim Džong Ila leta 2011.

Za Kimom je slabo leto, kar se zdravja tiče – septembra je za tri tedne izginil iz javnosti, zamudil je nekaj pomembnih državnih dogodkov – pa tudi Severne Koreje, ki je postala še bolj izolirana od sveta. Je pa zato letošnje leto začel dobre volje in prav takega duha: obiskal je sirotišnico v Pjongjangu, kjer se je široko nasmejan igral z otroki. Prav tako vesela je njegova sestra Kim Jo Džong, stara je 27 ali 28 let, ki se je poročila s sinom enega najvplivnejših ljudi v državi, lani pa je prevzela pomembno funkcijo v vladajoči delavski stranki. Njen izbranec je Choe Song, drugi sin partijskega sekretarja Choeja Ryonga Haeja.

Mimogrede: letos veliki vodja, ki naj bi dopolnil 32 let, očitno ne bo slavil rojstnega dne. Natanko pred letom dni mu je Dennis Rodman sredi košarkarskega igrišča zapel vse najboljše, letos pa ni sledi o kakšnem slavju. Kimova starost je skrbno varovana skrivnost, prav tako datum njegovega rojstva, v državi so omejene informacije o njegovem zasebnem življenju, so pa obletnice in rojstni dnevi pomembni mejniki v koledarju Severne Koreje: 15. april je rojstni dan Kim Il Sunga, Kimovega dedka, in največji praznik v državi, ki ga označujejo vojaške parade, množični plesi in predstave. Rojstni dan sedanjega predsednika še ni postal praznik, dan vsesplošnega slavja, morda tudi zaradi njegove mladosti, pravijo analitiki. 

Deli s prijatelji