SVET ŠTEVILK

Kdo ponuja najdražje s(p)anje

Objavljeno 19. januar 2014 16.48 | Posodobljeno 19. januar 2014 16.48 | Piše: A. J.

Najdražji hotelski apartmaji na svetu so posejani po Združenih državah Amerike, Evropi in Arabskem polotoku. Poglejmo, kje si lahko najamete hotelsko sobo za res zasoljeno ceno.

Najvišjo ceno za prenočitev v hotelskem apartmaju boste odšteli v hotelu Jumeriah v Abu Dabiju. Foto: S.N.

1. Kraljevi apartma Etihad, Jumeirah, 
 Abu Dabi

Cena prenočitve: 13.200 evrov

Najdražjo hotelsko sobo na svetu lahko najamete v hotelu Jumeriah v Abu Dabiju, glavnem in drugem največjem mestu Združenih arabskih emiratov. Ena sama prenočitev v kraljevem apartmaju Etihad (ime ima po njihovi letalski družbi) stane vrtoglavih 13.162 evrov, za ta denar pa vam ponujajo štiri spalnice, šest kopalnic in dve jedilnici.

2. Predsedniški apartma, Waldorf Astoria, New York

Cena prenočitve: 7300 evrov

Predsedniški apartma v hotelu Waldorf Astoria v New Yorku na aveniji Park na Manhattnu je, kot pove že ime, opremljen tako, da se v njem lahko odlično počutijo tudi razkošja vajeni predsedniki – držav, bank, največjih korporacij... Štiri spalnice v hotelu z 49 nadstropji so opremljene z izbranimi kosi pohištva, barvno usklajenimi s pohištvom iz ovalne pisarne Bele hiše.

3. Sky Villa 12, Aria, 
Las Vegas

Cena prenočitve: 5500 evrov

V lasvegaškem hotelu Aria si lahko tisti, ki se jim je nasmehnila sreča v igralnici, spočijejo v velikem slogu, v apartmaju Sky Villa 12. Nebesna vila 12, kakor bi sobam rekli po slovensko, ponuja vse, kar si lahko poželi razvajeni, zabave željni bogataš. Najbolj impozanten del opreme so zlate valovite stopnice, ki se razprostirajo sredi prostora.

4. Kraljevi apartma, Hotel Imperial, Dunaj

Cena prenočitve: 2800 evrov

Kraljevi apartma v hotelu Imperial na Dunaju se lahko pohvali s prostorno dnevno sobo z dvema sedežnima garniturama, jedilno mizo in delovnim kotičkom. Med najlepše dele notranje opreme spada parket z zanimivo intarzijo. Apartma slovi daleč naokrog tudi po zaslugi številnih slavnih imen, ki so prebivala tam, med njimi Richard Burton, Elizabeth Taylor in Lady Gaga.

Deli s prijatelji