ŠOKANTNO

Kdaj je v resnici umrl Nelson Mandela? Menda junija letos

Objavljeno 14. december 2013 14.13 | Posodobljeno 13. december 2013 12.00 | Piše: T. L.

Guardian Express piše, da imajo posnetek izjav dveh visokih južnoafriških vladnih predstavnikov, ki sta povedala, da je bil od 11. junija Mandela možgansko mrtev in da so njegovi notranji možgani popolnoma odpovedali.

Nelson Mandela.

Pred nedeljskim pogrebom Nelsona Mandele se po svetovnem spletu vse bolj širijo govorice, češ da ta sploh ni umrl 5. decembra, ampak že junija letos, vendar naj bi njegova družino to pred javnostjo ves ta čas prikrivala. Decembra so se odločili, da je skrivalnic dovolj, in so oznanili Mandelovo smrt. 

Vse skupaj naj bi se začelo junija letos, ko je Guardian Express objavil novico, ki so jo prejeli iz Južne Afrike, češ da je Mandela mrtev oziroma, da je od junija letos razglašen za možgansko mrtvega s popolno odpovedjo organov. Guardian Express je v Južno Afriko poslal novinarja, ki je posnel izjave dveh visokih vladnih predstavnikov, ki sta povedala, da je od 11. junija Mandela možgansko mrtev in da so njegovi notranji možgani popolnoma odpovedali. Njegova družina pa ga ni hotela odklopiti z naprav, ki so ga umetno ohranjale pri življenju. Čemu? Da bi uredili veliko nepremičninsko tožbo, ki so jo vložili proti Mandeli.

Družina naj bi Mandelo tožila za nadzor nad njegovo zapuščino, in ker je nemogoče, da bo tožili mrtvo osebo, naj bi Nelsona ohranjali živega, dokler se zadeva ne bi razrešila. Za zdaj, piše guardianlv.com, ni znano, kako se je pravni postopek rešil, se pa že od javnega naznanila smrti Nelsona Mandele pojavljajo v medijih ugibanja, da se bo najverjetneje vnel hud boj za njegovo zapuščino, predvsem nepremičnine. 

Deli s prijatelji