DRUŽINA POGRIZENA

Katastrofalna pot v Slovenijo: ne boste verjeli, kaj se jim je zgodilo

Objavljeno 21. oktober 2017 10.55 | Posodobljeno 21. oktober 2017 10.59 | Piše: A. L.

Na letalu so bile stenice.

Stenice (simbolična fotografija).

LONDON – Heather Szilagyi je prejšnji mesec s hčerko in z zaročencem potovala iz Vancouvra v London (končna destinacija je bila Slovenija), ko je zagledala žuželko lesti iz TV-zaslona, ki je bil nameščen na sedežem pred njo. Szilagyieva dela v hotelski industriji, zato je takoj prepoznala pikajočo žival. Šlo je za stenico. 

»Hotela sem jo pograbiti, a se je hitro zavlekla nazaj za zaslon.« Kasneje jih je opazila še več, tudi med tem, ko so jim stregli hrano. Opozorila je stevardeso, ta pa se ji je opravičila in pojasnila, da je letalo polno in da jih nimajo kam presesti. Ne glede na vse je imela Heather občutek, da ni bila presenečena.

»Devet ur sem se zavedala, da me bodo verjetno pogrizle, nisem pa tega vedela zagotovo,« je dejala. Trio, ki je bil na poti v Slovenijo, je poskušal zaspati. Po določenem času jim je to tudi uspelo. Šele naslednji dan, ko so prispeli v Slovenijo, pa je opazila, da so jih stenice pogrizle tako rekoč povsod.

Nadgradnja

Pred odhodom so se želeli prepričati, ali nazaj ne bodo leteli z istim letalom, zato so klicali prevoznika Biritsh Airways. Telefonske linije so bile nenehno zasedene, zato jim ni uspelo priklicati nikogar. Iz obupa je Heather na družbenih omrežjih objavila fotografije ugrizov.

Letalska družba se je opravičila, družini pa namenila sedeže višjega razreda za povratni let. V izjavi za javnost so pojasnili, da vsako leto opravijo več kot 280.000 poletov in da so prijave o stenicah na krovu izjemno redke. Ne glede na to pa redno pregledujejo in nadzorujejo letala.

Deli s prijatelji