PREMEŠČENA

Kam je izginila članica punkovske skupine Pussy Riot?

Objavljeno 02. november 2013 18.11 | Posodobljeno 02. november 2013 18.11 | Piše: STA, S. U.

Pristojne ruske oblasti so potrdile, da so Tolokonikovo premestili v drugo kazensko kolonijo, podrobnosti pa niso želeli razkriti.

Nadežda Tolokonikova.

MOSKVA – Soprog zaprte članice ruske punkovske skupine Pussy Riot Nadežde Tolokonikove je potožil, da niso bili z njo v stiku že skoraj dva tedna, odkar je po zahtevah premestitve zapustila rusko kazensko kolonijo v Mordoviji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tolokonikova je septembra začela gladovno stavko v znak protesta proti domnevnim grožnjam s smrtjo in suženjskim delovnim razmeram v Mordoviji. Odkar so jo konec oktobra premestili iz kazenske kolonije, z njo niso mogli vzpostaviti stika, je dejal Pjotr Verzilov, Nadeždin soprog.

Kot je menil, gre za čudno metodo kaznovanja. Ve le, da naj bi glede na navedbe nekaterih virov njegova soproga minuli mesec potovala preko mesta Čeljabinsk.

Ruske oblasti podrobnosti niso želele razkriti

Pristojne ruske oblasti so potrdile, da so Tolokonikovo premestili v drugo kazensko kolonijo, podrobnosti pa niso želeli razkriti.

Tolokonikova in še ena članica Pussy Riot, Marija Aljohina, prestajata dveletno zaporno kazen zaradi performansa proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v cerkvi v Moskvi. Zaprti naj bi bili do marca 2014.

Tretja članica skupine Jekaterina Samučevič je bila sicer prav tako obsojena, vendar ji je sodišče obsodbo pozneje spremenilo v pogojno kazen.
 

Deli s prijatelji