VLADA

Kam bo Pličanič selil ministrstva?

Objavljeno 29. marec 2012 10.46 | Posodobljeno 29. marec 2012 10.46 | Piše: T. L.

Vlada bo odločala tudi o višjih trošarinah na alkohol.

Pravosodni minister Senko Pličanič je najvišji v vladi. Vozi se zadaj, za prvi skupni četrtek je izbral rjavo obleko.

LJUBLJANA – Predlog celovite prostorske rešitve za ministrstva in vladne službe bo na današnji seji predstavil minister za pravosodje Senko Pličanič. Kot smo poročali, je vlada namreč na prejšnji seji ministrstvu za pravosodje in javno upravo naložila, da do danes pripravi predlog celovitih prostorskih rešitev za ministrstva in vladne službe.

Jasno je že, da se bo nacionalni preiskovalni urad z Dimičeve selil na Litostrojsko, kamor se seli tudi ministrstvo za notranje zadeve. Ni še jasno, kaj se bo zgodilo s prostori na Dunajski, kjer je bivalo ministrstvo za okolje, zaradi selitve ministrstva pa bi moralo ministrstvo najemodajalcem plačati 382.000 evrov pogodbene kazni.

Pličanič je že včeraj dejal, da je pripravljenih več možnosti, med katerimi bo vlada odločila. Tudi še ni jasno, koliko bo sploh selitev. Bo pa na vladi danes tekla beseda tudi o predlogu reorganizacije v ministrstvih in vladnih službah ter o predlogu uredbe o določitvi zneska trošarine za alkohol in alkoholne pijače, ki ga bo predstavil minister Janez Šušteršič. S 1. aprilom naj bi se tako trošarine za alkohol zvišale za 10 odstotkov.

 

Deli s prijatelji