MRAZ

Kakšno zimo lahko pričakujemo?

Objavljeno 18. oktober 2015 20.03 | Posodobljeno 18. oktober 2015 20.05 | Piše: Ma. F.

Zima bo prinesla veliko veselja ljubiteljem zimskih športnih aktivnosti, saj bo precej padavin.

Ameriška meteorološka agencija je objavila vremensko prognozo za območje Evrope. Kot napovedujejo, bo zima vse prej kot dolgočasna, saj naj bi bilo vreme zelo nestabilno, piše Jutarnji list.

Začetek zime bodo zaznamovale precej visoke temperature, vreme pa bo precej nestabilno s pogostimi cikloni in nevihtami.

Veliko snega

Zima bo prinesla veliko veselja ljubiteljem zimskih športnih aktivnosti, saj bo precej padavin. V februarju bo pokazala svoje zobe, saj bo takrat Evropo prešel ledeni val z zelo nizkimi temperaturami.

Obdobje pred nami bodo zaznamovali pogosti cikloni, ki se bodo hitro premikali prek Španije, severne Italije, Alp in naprej proti vzhodu. To bi lahko povzročilo poplave, ki bi lahko prizadele jugovzhod Francije, severno Italijo in predele Balkanskega polotoka.

Nadpovprečne količine snega bodo najprej zajele območje Alp. Hladen zrak iz Skandinavije, ki bo prehajal proti jugu, in njegovo mešanje s cikloni z Atlantskega oceana, bi lahko prinesla obilno sneženje.

Polarna zima

Najhladnejšo zimo bodo izkusili na severu Evrope. Polarni mraz bodo čutili v vzhodni Nemčiji, Franciji, Belgiji, na Danskem in Poljskem, v Veliki Britaniji in na zahodu Nemčije pa bo zima malce bolj blaga.
 

Deli s prijatelji