NOVA ZELANDIJA

Kako ne smete poimenovati otroka

Objavljeno 01. maj 2013 10.47 | Posodobljeno 01. maj 2013 10.45 | Piše: STA, D. P.

Na seznamu 77 čudnih imen so tudi Anal, "." (pika), 4Real, V8 in Queen Victoria.

Fotografija je simbolična

AUCKLAND – Novozelandske oblasti so danes objavile seznam imen, s katerimi so starši želeli poimenovati svoje otroke, vendar so jih uradniki zavrnili, ker so bila preveč nenavadna ali žaljiva, na primer Lucifer in Mafia No Fear.

Na seznamu 77 čudnih imen so tudi Anal, "." (pika), 4Real, V8 in Queen Victoria.

V nekaterih primerih so starši očitno izgubili navdih in so želeli svoje otroke poimenovati kar 2nd (drugi), 3rd (tretji) ali 5th (peti).

Pravilnik oddelka za notranje zadeve, ki je pristojen za to področje, prepoveduje tudi imena, ki bi bila lahko del uradnega naziva, kot so King (kralj), Duke (vojvoda) ali Princess (princesa).

Pravica ni dovoljena

Od leta 2001 največkrat zavrnjeno ime (kar 62-krat) je Justice (pravica), skozi sito pa niso šle niti različice te besede, kot sta Justus in Juztice.

Leta 2008 je družinsko sodišče odredilo, da mora devetletna deklica, ki so jo starši klicali Talula Does The Hula From Hawaii, dobiti novo ime, ker jo to spravlja v zadrego, ljudje pa se iz nje norčujejo.

Sodnik Rob Murfitt je bil takrat zelo kritičen do staršev, ki dajejo otrokom čudna imena, kot primere pa je navedel Number 16 Bus Shelter, Midnight Chardonnay ter dvojčka Benson in Hedges.

Deli s prijatelji