AFERA

Kaj se zgodi, ko se razbesni predsednikova ljubica

Objavljeno 17. januar 2014 10.21 | Posodobljeno 17. januar 2014 09.27 | Piše: A. K.

Za 50.000 evrov bo tožila časopis, ki je razkril njeno razmerje s predsednikom Hollandom.

Tabloid bo tožila zaradi vdora v zasebnost, zahteva pa 50.000 evrov odškodnine in 4000 evrov za povračilo pravnih stroškov.

PARIZ – Potem ko je francoska in svetovna javnost izvedela podrobnosti o ljubezni francoskega predsednika Françoisa Hollanda in igralke Julie Gayet, se je ta odločila, da bo tožila časopis Closer, ki je objavil zgodbo o njunem razmerju.

Za tožbo se ni odločil

Tabloid bo tožila zaradi vdora v zasebnost, zahteva pa 50.000 evrov odškodnine in 4000 evrov za povračilo pravnih stroškov. Hollande se za tožbo proti tedniku Closer ni odločil. Kot je dejal, ne bi bilo primerno, ker sam uživa imuniteto pred kakršnim koli sodnim pregonom.

Dvakrat večja naklada

V Closeru jih morebitna izguba tožbe proti Gayetevi ne bo veliko prizadela, saj so izdajo, v kateri je pisalo o slavnih golobčkih, prodali v 600.000 izvodih oziroma v dvakrat večji nakladi kot običajno. Hollande je na novinarski konferenci v torek izrazil veliko prizadetost zaradi objave fotografij, ki naj bi prikazovale njega in Gayetevo, kako vsak zase na skrivaj prihajata v najeto stanovanje nedaleč od predsedniške palače. Je pa zatrdil, da časnika ne bo tožil.

Otroka bo rodila junija?

Zgodba se je zapletla še bolj, ko so francoski mediji poročali o tem, da je 41-letna igralka noseča s francoskim predsednikom, otroka pa naj bi rodila junija. Nepotrjene informacije so se znašle na spletni strani francoskega blogerja, ki kot vir navaja novinarja priznanega francoskega televizijskega kanala M6

Deli s prijatelji