HUDO NEURJE

Kaj Hrvaško po potopu čaka danes?

Objavljeno 31. julij 2014 13.20 | Posodobljeno 31. julij 2014 13.20 | Piše: S. U.

Iz mesta Gornji Hruševec poročajo o avtu, ki ga je veter potisnil v hišo.

ZAGREB – Poročali smo, da je včeraj nevihta zajela Zagreb. Močan dež in veter sta povzročila težave v prometu. Lokalni mediji tudi poročajo, da je poplavljena vzletno-pristajalna steza na letališču Pleso. Oranžni alarm zaradi napovedanih hudih neurij so medtem razglasili tudi v več delih BiH.

Huda ura

Močni sunki vetra so lomili veje dreves, ki so padale na električno napeljavo in povzročile prekinitev tramvajskega prometa v vzhodnem delu mesta. Zaradi vode na cestah so morali začasno ustaviti ali omejiti tudi nekatere linije mestnega avtobusnega prometa. Veter je odnašal predmete s teras lokalov, poroča index.hr. Zaradi številnih klicev imajo gasilci veliko dela. Iz mesta Gornji Hruševec poročajo o avtu, ki ga je veter potisnil v hišo. 

Vremenoslovci so za Istro, Kvarner in Dubrovnik z okolico razglasili rdeči alarm oz. največjo stopnjo nevarnosti.

Vremenske napovedi so obetajoče

Sicer pa so vremenske napovedi za Hrvaško kar obetajoče. Danes bo sicer v notranjosti večji del dneva oblačno s padavinami, a za Jadran je napovedano sonce. Konec tedna pričakujejo vroče vreme.

Tudi v Srbiji in Črni gori pustošila neurja

Srbijo in Črno goro so včeraj zvečer in ponoči prizadela huda neurja z obilnimi padavinami. V Črni gori so bile poplavljene ulice večine krajev ob morju, v Srbiji pa so nevihte, ki so prispele iz Hrvaške, prizadele predvsem zahod države, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Zaradi zelo slabih vremenskih razmer so v sredo od 20. ure do davi zaprli za promet črnogorsko pristanišče Bar. O močnih neurjih so poročali tudi z območja Hercegnovega, kjer je pozno popoldne v samo 10 minutah padlo 25 litrov dežja na kvadratni meter, v Igalu pa je voda zalila več hiš.
 

Deli s prijatelji