FORBSOVA LESTVICA

Justin Bieber v letu dni do 80 milijonov

Objavljeno 29. november 2014 18.11 | Posodobljeno 29. november 2014 18.12 | Piše: B. P.

Pri reviji Forbes so sestavili seznam največjih zaslužkarjev v zabavni industriji, ki še niso upihnili 30. svečke.

Pri reviji Forbes so znova sestavili lestvico največjih zaslužkarjev v zabavni industriji, ki še niso presegli magične meje 30 let. Na prvo mesto se je letos zavihtel problematični zvezdnik Justin Bieber, ki je med lanskim in letošnjim junijem v žep pospravil kar 80 milijonov zelencev.

Največ denarja mu je prinesla turneja Believe, ki jo je zaključil lanskega decembra, s 67 koncerti pa je zaslužil slabih 70 milijonov dolarjev.

A kljub finančnemu uspehu je za 20-letnikom burno leto, polno aretacij in sodnih postopkov. Novembra je tako moral sosedu povrniti 81.000 dolarjev, ker je v njegovo hišo metal jajca. Le nekaj tednov pozneje se je znova znašel v rokah policistov, ko je v ZDA poskušal pripeljati svojo ljubljenko, opico Mally, za kar pa ni imel ustreznih dokumentov. Mally je moral pustiti v Nemčiji in plačati dobrih 10.000 dolarjev za njeno nastanitev in oskrbo v naslednjih 17 mesecih. V začetku leta je dobrodelni organizaciji namenil 50.000 dolarjev. Tako se je pogodil s sodiščem zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih substanc. Če bo šlo tako naprej, bo Justin kaj kmalu ostal brez velikega kosa v preteklem letu zasluženega denarja.

Na Forbsovi lestvici so se sicer znašli še skupina One Direction (75 milijonov dolarjev) ter pevke Taylor Swift (64 milijonov), Rihanna (48 milijonov), Miley Cyrus (36 milijonov) in Lady Gaga (33 milijonov), pa igralka Jennifer Lawrence (24 milijonov) in DJ Avicii (28 milijonov) ter Skrillex (18 milijonov).

Deli s prijatelji