SLA PO ŽIVLJENJU

Junakinja: nedonošenka preživela zaradi plastične vrečke

Objavljeno 18. maj 2014 16.24 | Posodobljeno 18. maj 2014 16.24 | Piše: T. L.

Emily se je rodila v 24. tednu nosečnosti. Takoj po rojstvu so jo zdravniki položili v plastično vrečko, ki se sicer uporablja za shranjevanje sendvičev.

Emily Cressey je prava mala srečna junakinja. Rodila se je v 24. tednu nosečnosti in je ena od najmanjših nedonošenčkov na Otoku, ki so se rodili tako zgodaj in preživeli. Mala Emily je tehtala pičlih 580 gramov, da pa je danes živa, se lahko zahvali le plastični vrečki, ki se sicer v supermarketih uporablja za shranjevanje sendvičev, poroča Daily Mail

Zgodba je skoraj neverjetna: drobno Emily so namreč zdravniki položili v vrečko, ki je posnemala toplino in varnost materinega telesa. Zdravniki so šele zdaj razkrili, kako so borki Emily pomagali, da preživi. Mučne tedne pa je skupaj z malo borko preživljala tudi njena mama, 34-letna Claire Cressey. Zdaj lahko hčerkico končno le nahrani s stekleničko.

Takoj po rojstvu so zdravniki Emily položili v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti. »Vrečka deluje kot mikrookolje,« pojasnjuje pediater dr. Andrew Gallagher, saj je bila mala Emily še premlada za inkubator. Vrečka je preprečila, da bi mala Emily umrla zaradi podhladitve, kar je ena največjih nevarnosti za nedonošenčke. 

Presrečna oče in mama sta zdaj izvedela, da bo Emily zapustila bolnišnico na dan, ko bi se sicer morala roditi – 16. junija. 

Claire je dejala: »Bilo je čustveno nadvse zahtevno potovanje. Naš svet se je obrnil na glavo, in kar bi moral biti najsrečnejši trenutek vseh staršev, se je sprevrglo v veliko nočno moro.«

Nočno moro s srečnim koncem. 

 

Deli s prijatelji