REŠITELJ

Junak: padla z balkona in pristala v poštarjevih rokah

Objavljeno 30. maj 2013 17.10 | Posodobljeno 30. maj 2013 17.12 | Piše: T. L.

Poštar Luis je zaslišal krik, opazil žensko, ki je visela z balkona, in nesebično stekel na pomoč.

GEILENKIRCHEN – »Stal sem na drugi strani ulice in se pogovarjal s prijateljem. Slišala sva vrisk, pogledala sva stavbo in videla žensko, ki je visela z balkona v drugem nadstropju. Nisem razmišljal niti sekundo, takoj sem stekel do stavbe. Ženska je bila povsem iz sebe,« neverjeten dogodek, v katerem je rešil življenje, opisuje poštar Luis Miguel Alves Costa (23) iz nemškega Geilenkirchna.

Omahnila, ker ji je zmanjkalo moči

Medtem ko je prijatelj klical gasilce in reševalce, je Luis poskušal pomiriti histerično žensko. V nekem trenutku pa je rekla, da nima več moči, se spustila in padla v globino. »Odzval sem se instinktivno, kot bi se vsak od nas. Iztegnil sem roke in jo ulovil. Hvala bogu, da je z njo vse v redu,« je še nadaljeval Luis, ki je 32-letnici najverjetneje rešil življenje in čez noč postal junak mesta v bližini Kölna.

Kaj je ženska sploh delala na zunanji strani balkona, policija še ugotavlja, pri čemer pa ne izključuje samomora. 

Čez noč postal junak

»Ljudje mi na ulici hupajo, me ustavljajo in se rokujejo z menoj. Vse skupaj se mi zdi malce nenavadno, sploh zato, ker sicer nisem ravno pogumen,« priznava nasmejani novopečeni junak. Ženska, ki jo je ulovil Luis, je med padcem dobila lažje poškodbe in je v bolnišnici, medtem ko si je Luis zlomil nos. Povedal je, kot poročanje nemškim medijev povzema portal 24sata.hr, da je govoril z njenim možem, ki se mu je več kot tisočkrat zahvalil. Zdaj Luis upa, da mu bo uspelo žensko obiskati v bolnišnici.

Lokalnega heroja je pohvalila tudi uprava pošte, za katero dela, in je v središču stavbe postavila Luisovo fotografijo z napisom Super heroj. Direktor je obljubil, da bodo pogumnega poštarja tudi nagradili.

Deli s prijatelji