NA SVOJEM

Jezikava Kosorjeva bo letela še iz HDZ

Objavljeno 13. februar 2013 15.04 | Posodobljeno 13. februar 2013 15.04 | Piše: T. L.

Kosorjeva trdi, da ji v stranki prepovedujejo svobodo govora, HDZ ji odgovarja, da če želi delati na lastno roko, obstaja le en način: da iz stranke (od)leti.

Jadranka Kosor

ZAGREB – Politična pot nekdaj prve dame hrvaške politike Jadranke Kosor je vse bolj črna in trnova. V kratkem bo očitno ostala še brez matične stranke HDZ, s pomočjo katere se je v preteklosti povzpela tudi na mesto hrvaške premierke. Ker je v intervjuju za Globus Kosorjeva izjavila, da »ne želi molčati« in da ji v stranki prepovedujejo svobodo govora, jo bodo zdaj vrgli iz stranke HDZ, je izvedel hrvaški Index.

Medijski nastopi bivše šefice HDZ Kosorjeve bodo tako tudi tema bližnjega zasedanja HDZ-jevega častnega sodišča, kjer naj bi sprejeli odločitev o brisanju njenega imena s strankarskega seznama članov. 

»Predsednik osiješkega HDZ mi je sporočil, naj preneham govoriti, in me obtožil, da skupaj s stranko SDP rušim HDZ. Đonlić je dejal, da sem zajček iz SDP-jevega klobuka, nato pa se je oglasila še Dubravka Šuica, ki je skušala disciplinirati že (Draga) Prgometa,« je za Globus izjavila Kosorjeva. Obtožila je vodstvo stranke, da vodi politiko skrajne desnice, in ob tem s prstom pokazala tudi na predsednika stranke Tomislava Karamarka.

HDZ: Vse od poraza na volitvah nenehno javno nastopa

»Gospe Kosor nihče ne brani govorjenja. Vendar od dne, ko je izgubila na volitvah, nenehno govori in javno nastopa. Ne spomnimo se, da bi imela toliko javnih nastopov v času premierja Sanaderja ali predsednika Tuđmana, niti da so v času, ko je stranko vodila sama, člani HDZ dajali toliko izjav. Njena samopromocija ne bi bila problematična, če bi se o svojih izjavah posvetovala s stranko, ampak ona iz neznanih razlogov tega ne dela in s tem povzroča stranki škodo. Če želi biti neodvisna zastopnica, je le en način, da to tudi postane,« trdijo v HDZ, kjer bodo kmalu začeli posvetovanje o brisanju Kosorjeve iz stranke.

Deli s prijatelji