PO NAPADU

Je bombaša gnalo maščevanje?

Objavljeno 17. maj 2013 09.30 | Posodobljeno 16. maj 2013 21.23 | Piše: T. L.

Džohar Carnajev naj bi dejal, da so bile bostonske žrtve kolateralna škoda za ameriške napade na muslimane v Afganistanu in Iranu.

Džohar (19) in Tamerlan Carnajev (26).

BOSTON – Preživeli osumljenec krvavega bombnega napada na bostonskem maratonu Džohar Carnajev naj bi preiskovalcem zaupal, da je bil bostonski napad povračilo za tako imenovane ameriške napade na muslimane v Afganistanu in Iraku, je za CNN povedal eden od preiskovalcev, ki ostaja anonimen. 

To naj bi Džohar zapisal v sporočilu, ki naj bi ga preiskovalci našli na čolnu, kjer so ga organi pregona po lovu tudi izsledili in prijeli. Džohar naj bi v sporočilu načečkal, da so bostonske žrtve kolateralna škoda, enako kot so bili muslimani med vojno, ter da je napad na enega muslimana, napad na vse njih. 

Brata ne pogreša, kmalu se mu bo pridružil

Vir je še povedal, da je Džohar podobne besede ponovil preiskovalcem med zaslišanjem v bostonski bolnišnici kmalu po njegovi aretaciji. Menda pa naj bi v sporočilu še napisal, da brata Tamerlana, ki je umrl med policijskim lovom, ne bo pogrešal in da se mu bo kmalu pridružil.

V napadu na bostonskem maratonu 15. aprila so umrli trije ljudje, več kot 260 pa jih je bilo ranjenih.

Deli s prijatelji