NA KONVENCIJI

Janez Janša z Melanio Trump

Objavljeno 22. julij 2016 13.54 | Posodobljeno 22. julij 2016 13.54 | Piše: STA, A. L.

Janša je po izjavah ameriških Slovencev obiskal cerkev St. Mary‘s in jim govoril o političnem dogajanju pred osamosvojitvijo države in po njej, vsi skupaj pa so se spomnili njegovega uradnega obiska, ko je bil premier leta 2004.

Melania Trump in Janez Janša.

CLEVELAND – Melania Trump ni bila edina predstavnica Slovenije na nacionalni konvenciji republikanske stranke v Clevelandu, saj se je je udeležil tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, ki je tam obiskal slovensko skupnost, uradno pa je bil na sestanku izvršnega odbora Mednarodne demokratske zveze (IDU).

Republikanska stranka je konservativna stranka in konvencija je priložnost za srečanja z enakomislečimi politiki iz vsega sveta. Podobno bodo počeli tudi predstavniki bolj levih strank in zvez prihodnji teden na demokratski konvenciji v Filadelfiji, za zdaj pa še ni znano, ali bo tam tudi kdo iz Slovenije razen novinarjev.

Kaj je delal Janša?

Mednarodni republikanski inštitut (IRI), ki si od leta 1983 prizadeva za širjenju svobode in demokracije po svetu ob pomoči političnih strank, je imel prav tako konferenco, na katero je prišel tudi guverner Ohia John Kasich, ki se sicer otepa udeležbe na republikanski konvenciji, ker se mu Donald Trump ne zdi niti najmanj ustrezen kandidat.

Janša je po izjavah ameriških Slovencev obiskal cerkev St. Mary's in jim govoril o političnem dogajanju pred osamosvojitvijo države in po njej, vsi skupaj pa so se spomnili njegovega uradnega obiska, ko je bil premier leta 2004 in ga je v Beli hiši sprejel tudi takratni predsednik ZDA George Bush mlajši.

Deli s prijatelji