SREČEN KONEC

Jadralec (44) komaj preživel udarni val

Objavljeno 18. oktober 2012 12.50 | Posodobljeno 18. oktober 2012 12.49 | Piše: A. L.

Letali sta ga opazili okoli 500 kilometrov od obale.

SYDNEY – Tisti, ki jadrajo, trdijo, da je to eno najlepših doživetij. Do zdaj se je tako verjetno zdelo tudi Glennu Eyu (44), ki se je nedavno odpravil na pot 11-metrsko jadrnico. A jadranje je bilo vse prej kot prijetno ... Je bil pa zato vsaj konec srečen.

Val prevrnil barko

Njegova pot se je začela pred dvema tednoma, ko se je odločil odpluti proti Novi Zelandiji. Kaj kmalu je njegovo 11-metrsko barkačo zadel ogromen val: »Naenkrat je prišel ogromen val in prevrnil barko ... Udaril sem se v glavo,« opisuje Glenn in dodaja, da je bilo slišati, kot da je prišlo do eksplozije. »Premetava te gor in dol, notranjost je vse bolj polna voda. Mislim, da v takem položaju ni nikogar, ki ne bi bil zaskrbljen.«

Starši pričakali rešenega sina

A vreme se je umirilo, Eye pa je jadrnico popravil in želel nadaljevati pot proti Sydneyju. Venomer je mislil, da bo zdaj zdaj ugledal glavno avstralsko mesto, vendar se to ni zgodilo. Po več dneh je sprožil klic na pomoč. Opazili sta ga dve letali, ki sta opravljali komercialne polete, in poklicali na pomoč. Rešili so ga kakšnih 500 kilometrov od obale, Glenn pa je v svoj objem trdno stisnil svoje starše.

Kar naj pluje

Inšpektor Anthony Brazzill je ob tem dejal: »Glenn Ey je lahko hvaležen, da je še vedno med živimi.« Njegova jadrnica pa še vedno pluje po morju, saj jo bodo rešili v naslednjih dneh. Kar naj, saj kot pravi Glenn, se mu nazaj na morje še ne mudi.

Deli s prijatelji