ZAHODNI BREG

Izraelci vdrli v begunsko taborišče in ubili 10 ljudi

Število ljudi, ki jih je izraelska vojska ubila od začetka ofenzive na Gazo, je glede na današnje podatke oblasti v Gazi naraslo na 34.049.
Fotografija: Delavci Rdečega križa med izraleskimi tanki v begunskem taborišču Nur Šams. FOTO: Raneen Sawafta Reuters
Odpri galerijo
Delavci Rdečega križa med izraleskimi tanki v begunskem taborišču Nur Šams. FOTO: Raneen Sawafta Reuters

Izraelska vojska je v raciji begunskega taborišča Nur Šams na okupiranem Zahodnem bregu ubila deset ljudi, za katere trdi, da so pripadniki terorističnega gibanja. O žrtvah je poročalo tudi palestinsko zdravstveno ministrstvo, več ljudi naj bi bilo poleg tega pridržanih.

»Varnostne sile so v več operacijah v roku 40 ur eliminirale deset teroristov,« je sporočila izraelska vojska.

Izraelska vojska je racijo v begunskem taboriščm Nur Šams v bližini kraja Tulkarm na Zahodnem bregu začela v petek, nadaljevala pa jo je danes. V njej je bilo po navedbah vojske poškodovanih osem vojakov in policist.

Po poročanju lokalnih virov je vojska pridržala več palestinskih civilistov in povzročila vidno škodo na lokalnih cestah, zdravstvenih ustanovah in domovih.

Od Hamasovega napada na južni Izrael 7. oktobra so izraelske sile po podatkih palestinskega zdravstvenega ministrstva na Zahodnem bregu ubile približno 450 civilistov.

Izrael medtem nadaljuje tudi obstreljevanje Gaze, streli so prav tako znova odjeknili na izraelsko-libanonski meji.

Število ljudi, ki jih je izraelska vojska ubila od začetka ofenzive na Gazo, je glede na današnje podatke oblasti v Gazi naraslo na 34.049, poškodovanih je bilo več kot 76.000 ljudi. Samo v zadnjih 24 urah je bilo ubitih 37 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije