PO NAPADU

Iz tunizijskega letovišča predčasno 18 Slovencev

Objavljeno 27. junij 2015 16.37 | Posodobljeno 27. junij 2015 16.37 | Piše: STA, A. L.

Slovenski državljani so bili nastanjeni v hotelu v neposredni bližini pokola.

Takšne so bile posledice.

TUNIS, SOUSSE – Od 148 slovenskih turistov, ki so bili nastanjeni v tunizijskem letoviškem mestu Sousse, ki je bil v petek tarča terorističnega napada, se jih 18 želi predčasno vrniti v Slovenijo. Po besedah Mihe Menegalije iz turistične agencije Oasistours bodo Tunizijo zapustili v nedeljo zjutraj.

Kot je pojasnil Menegalija, so našli rešitev, da slovenski državljani, ki to želijo, zapustijo Tunizijo. V nedeljo zjutraj bodo tako z letalom poleteli na letališče v Benetkah, stroške za njihovo vrnitev pa bo krila agencija Oasistours. Menegalija ob tem poudarja, da so morali drugi tuji turisti, denimo Britanci, stroške za predčasen odhod iz Tunizije kriti sami.

Preostalih 130 slovenskih državljanov v Tuniziji ni izrazilo želje po vrnitvi in nadaljujejo svoje počitnice.

Slovenci so bili v neposredni bližini

Predstavniki agencije so sicer ves čas v stiku z ministrstvom za zunanje zadeve in po besedah Menegalije še zbirajo podatke o slovenskih državljanih v Tuniziji.

Hotel Imperial Merhaba v tunizijskem kraju Sousse je bil namreč v petek tarča terorističnega napada, ki je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 38 življenj, večinoma Britancev. V omenjenem hotelu ni bilo slovenskih državljanov, so pa bili nastanjeni v hotelu v neposredni bližini, oddaljenem približno 400 metrov. Vsi so bili gostje turistične agencije Oasistours.

Deli s prijatelji