VOJNA V UKRAJINI

Iz Rusije sporočajo: V Ukrajini tudi 5 slovenskih plačancev

Tega ni možno preveriti, ker ne navajajo imen. Borilo naj bi se tudi več sto Hrvatov, kar 152 med njimi naj bi umrlo na fronti.
Fotografija: Podatki Moskve kažejo na to, da v številu žrtev med tujimi borci na ukrajinski strani prednjačijo Poljaki. FOTO: Hočevar Uroš
Odpri galerijo
Podatki Moskve kažejo na to, da v številu žrtev med tujimi borci na ukrajinski strani prednjačijo Poljaki. FOTO: Hočevar Uroš

Rusija je od začetka vojne v Ukrajini eliminirala 5962 tujih plačancev, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Med skupno 13.387 tujci, ki naj bi v zadnjih dveh letih od začetka vojne prispeli v Ukrajino, je domnevno tudi pet Slovencev, je razvidno iz objave ministrstva na omrežju Telegram.

Portal ruske tiskovne agencije Tass, ki je poročal o statistkah obrambnega ministrstva, eliminirane opredeljuje kot ubite.

Podatki Moskve kažejo na to, da v številu žrtev med tujimi borci na ukrajinski strani prednjačijo Poljaki. Kot navaja ministrstvo, so ruske sile namreč eliminirale 1497 od skupno 2960 poljskih državljanov.

S seznama je razbrati, da je na drugem mestu s 1042 borci Gruzija, pri čemer naj bi jih bilo ubitih nekaj več kot polovica. Gruzijcem nato sledijo borci iz ZDA, Kanade in Združenega kraljestva.

Slovencev naj bi bilo pet, pri čemer niso navedeni med žrtvami.

V vladnem uradu za komuniciranje so pojasnili, da trditev ruskega obrambnega ministrstva o prisotnosti slovenskih državljanov na ukrajinskih bojiščih ni možno preveriti, ker da ta ne navaja imen. Kot pa so dodali, so se v preteklosti že pojavili podobni seznami, za katere se je pozneje izkazalo, da so lažni.

Po navedbah Moskve so v Ukrajini plačanci tako rekoč s celotnega sveta, med sosedami Slovenije pa naj bi s 335 borci in kar 152 žrtvami prednjačila Hrvaška.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije