SEZONA SE ŠE ZAČELA NI

Iz Grčije Igor poroča o podražitvah: toliko stanejo ležalniki, hrana ...

Sezona se še začela ni, iz Grčije pa že poročajo o podražitvah.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Frantic00 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Frantic00 Getty Images/istockphoto

Veliko slovenskih turistov se odloča za letovanje v Grčiji. Po pisanju tistih, ki so letos Grčijo že obiskali, pa cene niso dratično poskočile v primerjavi s preteklim letom. Po pisanju srbskega Kurirja, ki se mu je oglasil bralec Igor, pa je vseeno treba vedeti, da so cene vendarle šle nekoliko gor.

Igor je obiskal mesto Pefkochori na polotoku Halidiki, od koder poroča o takšnih cenah: »ležalniki so še vedno v ceni kavcije, torej, če naročiš pijačo, poleg dobiš še ležalnik na glavni plaži. Če ležite ležalnik na bolj osamljeni plaži, je treba zanj odšteti tudi 20 evrov.«

»Kar se tiče morske hrane, je ta dražja v primerjavi z lani. Škampi stanejo okoli 20 evrov, jagnjetina 15 evrov, meso z žara 10 evrov na porcijo. Giros je od štiri do deset evrov, odvisno, kje ga boste naročili. Kepica sladoleda stane dva evra, paket vode tudi blizu dva evra ...,« je za Kurir naštel turist Igor. 

Pravi, da je morje že prijetno za kopanje in da ima voda celo 27 stopinj, medtem ko je temperatura zraka okoli 30 stopinj Celzija. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije