SATELIT

Iskanje se nadaljuje: posnetih 300 plavajočih predmetov

Objavljeno 27. marec 2014 14.15 | Posodobljeno 27. marec 2014 14.15 | Piše: STA, S. U.

Predmeti, veliki od dveh do 15 metrov, so raztreseni na območju okoli 2700 kilometrov jugozahodno od avstralskega Pertha.

BANGKOK – Tajski satelit je v južnem Indijskem oceanu posnel okoli 300 plavajočih predmetov, ki so morda povezani z izginulim malezijskim letalom. Predmeti, veliki od dveh do 15 metrov, so raztreseni na območju okoli 2700 kilometrov jugozahodno od avstralskega Pertha, so sporočile pristojne tajske oblasti.

Podobno kot ob drugih satelitskih posnetkih tudi tajske oblasti ne morejo potrditi, da gre za ostanke pogrešanega letala. Posnetke je v ponedeljek naredil edini tajski opazovalni satelit, a so potrebovali nekaj dni, da so jih pregledali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po zadnjih domnevah ...

Direktor tajske agencije za geoinformatiko in razvoj vesoljske tehnologije Anond Snidvongs je pojasnil, da so predmete opazili okoli 200 kilometrov od kraja, kjer je pred tem francoski satelit posnel domnevne ostanke boeinga 777, ki je izginil 8. marca z 239 ljudmi na krovu.

Po zadnjih domnevah je zrakoplov malezijske letalske družbe Malaysia Airlines strmoglavil v južni Indijski ocean, potem ko je uro po vzletu iz Kuala Lumpurja skrivnostno skrenil s poti proti Pekingu in več ur letel v nasprotni smeri.

Iskanje morebitnih ostankov letala v Indijskem oceanu je bilo danes prekinjeno zaradi neviht in silovitega vetra.
 

Deli s prijatelji