ŠOKANTNO

Iskanje Nezemljanov bi se lahko končalo z izbrisom človeštva

Objavljeno 22. junij 2014 19.15 | Posodobljeno 22. junij 2014 19.15 | Piše: S. U.

»Ne bi bilo pretirano trditi, da bi lahko znanstveniki odkrili zunajzemeljsko inteligenco v naslednjih dveh desetletjih.«

Nedavno odkritje nepoznanega planeta, podobnega Zemlji, a od nas oddaljenega 560 svetlobnih let, že buri človeške duhove. Nekateri mediji poročajo, da gre za »planet, ki prinaša upanje za življenje v vesolju«.

In če bi se nekoč takšni izjavi smejali, zdaj ni več nujno tako. »Ne bi bilo pretirano trditi, da bi lahko znanstveniki odkrili zunajzemeljsko inteligenco v naslednjih dveh desetletjih,« je nagovoril ameriški kongres Seth Shostak, astronom in raziskovalec pri programu SETI. Naj spomnimo: SETI je program za iskanje Nezemljanov in je začel delovati že leta 1959, ko so srečanja s tujimi vrstami napovedovali za leto 2025.

Shostak je ob tem opozoril, da si ne smemo delati utvar, da smo ljudje najbolj razvita živa bitja v v vesolju, poleg tega pa se moramo zavedati tudi tega, da je najverjetneje tudi Nezemljane strah navezati stik z drugimi bitji.

Seveda se pojavlja vprašanje, kaj se bo zgodilo, če se srečamo s tehnološko naprednejšimi vrstami. Dovolj zgovoren in krvav primer iz človeške zgodovine so pogubljeni narodi Srednje in Južne Amerike ...

Deli s prijatelji