TRAGEDIJA

Iskanje letala: v morju so opazili razbitine

Objavljeno 29. december 2014 13.16 | Posodobljeno 29. december 2014 13.17 | Piše: P. Pa.

Preiskava kaže, da je za nesrečo v kateri je življenje izgubili 162 oseb, kriva premajhna hitrost letala.

DŽAKARTA – V iskalni akciji naj bi iskalne ekipe v morju opazile razbitine pogrešanega letala letalske družbe AirAsia. Predmete, ki bi lahko bili razbitine, so našli več kot 1120 kilometrov stran od lokacije, kjer je letalo izginilo z radarjev.

Izgubljeni v oceanu

Oblasti še vedno niso prepričane, da so razbitine ostanki pogrešanega letala, ki je letelo iz Indonezije proti Singapurju. »Premikamo se v tisti smeri, vendar je zelo oblačno.«

Strokovnjaki pa so že spregovorili o tem, kaj bi lahko bil vzrok za novo letalsko nesrečo. Pojasnili so, da je letalo zaradi slabih vremenskih razmer letelo približno 160 kilometrov na uro prepočasi. Na letalu je bilo 162 oseb, vključno s posadko, od tega kar 155 Indonezijcev ter državljan Singapurja, Malezijec, Britanec, Francoz in trije Korejci. 

Glede na koordinate, s katerimi razpolagajo iskalne in reševalne ekipe, predvidevajo, da se letalo nahaja na dnu morja. Preiskovalci so še komentirali, da je ta nesreča podobna tisti iz leta 2009, ko je strmoglavilo letalo Air France, let AF447.

Sorodniki potnikov na letalu so skrušeni. Objokani čakajo na letališču in poskušajo ostati močni. Povsem na tleh je tudi hči pilota Captaina Iriyante, ki je na twitterju objavila njegovo fotografijo, kopilot pa naj bi bil Francoz, Remi Emmanual Plesel.

Deli s prijatelji