OBLETNICA POROKE

Imata downov sindrom, poročena sta že 22 let

Objavljeno 27. februar 2017 12.05 | Posodobljeno 27. februar 2017 12.05 | Piše: A. J.

Tommy Pilling je za svojo izbranko kupil prstan v avtomatu z igračkami.

Nekateri ju čudno gledajo, mnogi ju podpirajo. Foto: twitter

ESSEX – Britanski par Maryanne in Tommy Pilling letos praznuje 22. obletnico poroke. To ne bi bilo nič nenavadnega, če srečna zakonca ne bi imela downovega sindroma. Zaljubljenca veljata za enega prvih parov s to genetsko motnjo, ki je stopil pred oltar.

Osemnajst mesecev po tem, ko sta se zaljubila, je Tommy svojo izbranko zaprosil za roko. Poročila sta se v cerkvi v Essexu leta 1995. Ko je danes 45-letnica spoznala svojega sedanjega moža, kar ni mogla prenehati govoriti o njem. Kot se spominja njena sestra Lindi Newman, ki romanco spremlja že od vsega začetka, je Maryanne s srečanja z Tommyjem prišla z velikim nasmehom na ustih. Domače je vprašala, ali ga sme povabiti na večerjo. Družina se je strinjala in po 18 mesecih druženja se je danes 59-letnik odločil, da je čas za nadaljnji korak. Prstan je kupil v avtomatu za igračke ter pozvonil pri vratih Newmanovih. Najprej je za dovoljenje, da se poroči z njeno hčerko, vprašal Maryannino mamo. Ta se je strinjala, a ga je, preden je novico sporočil hčerki, najprej odpeljala v zlatarno, kjer je zaročenki kupil pravi zaročni prstan. Kot je povedala Maryannina sestra, je bila mama deležna številnih kritik, ker je privolila v ta zakon, a je vseeno vztrajala pri odločitvi. Maryanne je od majhnega sanjala o poroki in je točno vedela, kakšno obleko bo nosila na svoj poročni dan.

Danes je simpatični parček na cesti od mimoidočih deležen predvsem pohval, čeprav ju nekateri še vedno čudno gledajo. »Najbrž mislijo, da se ljudje z downovim sindromom ne morejo poročiti. Vendar smo prejeli ogromno lepih sporočil z izrazi podpore Maryanne in Tommyju. Njuna zgodba je v oporo družinam, v katerih se rodijo otroci z downovim sindromom. Daje jim upanje, da lahko tudi njihovi otroci živijo srečno,« pravi Lindi.

»Poroka je bil moj najlepši in najboljši dan v življenju. Malo sem bila šokirana, ko me je Tommy zaprosil, vendar nisem veliko razmišljala in sem takoj rekla da. Tommy in jaz se nikoli nisva sprla. Zelo ga imam rada. On je moj najboljši prijatelj,« pravi Maryanne. Par živi sam, a v bližini družine, ki jima pomaga, ko potrebujeta pomoč. 

Deli s prijatelji