FUN PARK MIRNOVEC

Hrvati končno odprli svoj Gardaland

Objavljeno 15. julij 2017 20.44 | Posodobljeno 15. julij 2017 20.45 | Piše: STA, A. K.

Blizu Biograda na moru je danes popoldne vrata odprl največji zabaviščni park na Hrvaškem, Fun park Mirnovec.

BIOGRAD NA MORU – Park se razprostira na 45.000 kvadratnih metrih površine, zasnoval pa ga je italijanski arhitekt Franco Barazzoni, eden najboljših arhitektov zabaviščnih parkov v svetu. Investitor je družba Mirnovec pirotehnika iz Samobora, proizvajalec pirotehnike, ognjemetov, filmskih in zabavnih efektov. »Upamo, da je to uspešen začetek, saj se projekt nadaljuje,« je po odprtju poudaril direktor parka Boris Kovaček. V prvi fazi želijo imeti 300.000 obiskovalcev letno, medtem pa že načrtujejo širitev.

Med idejami je sicer tudi gradnja namestitvenih zmogljivosti ali morda akvarija. »Videli bomo, idej je veliko, a najprej moramo delati tako, kot je treba,« je dejal Kovaček. V parku bo zaposlenih 120 ljudi, od tega 20 stalno, preostala delovna mesta pa bodo zapolnili študenti in sezonski delavci. Park je sicer razdeljen na tri dele: Divji zahod, Vesolje in Gusarsko mesto. Vsak del nudi kombinacijo atrakcij in iger za otroke in odrasle.

V prvih 10 dneh, do 25. julija, bo vstopnice mogoče kupiti izključno prek interneta. Park bo namreč v tem obdobju deloval z omejenimi kapacitetami, da bi se lahko zaposleni popolnoma uvedli v delo. Krajši bo tudi obratovalni čas parka, od 15. do 23. ure, cene pa bodo znižane. Prvih pet dni bo cena vstopnic od 100 do 120 hrvaških kun (od okoli 13,5 do okoli 16 evrov).

Park naj bi bil sicer odprt od velike noči do novega leta. V pred- in posezoni bo deloval ob koncih tedna, v turistični sezoni pa vsak dan.

Deli s prijatelji