ENOSTRANSKO

Hrvaški premier: Zapuščamo arbitražo

Objavljeno 27. julij 2015 14.56 | Posodobljeno 27. julij 2015 15.18 | Piše: D. P.

»Gre za poskus, da se s prevaro odvzame del hrvaškega ozemlja,« je še povedal šef največje hrvaške opozicijske stranke.

Milanović se že tri leta trudi prodati stanovanje v Zagrebu.

ZAGREB – »Sestanek je bil kratek in soglasen. Hrvaška ne more ostati v takem sporazumu o arbitraži. Postopek je kontaminiran. Hrvaška bo zapustila arbitražo po preciznih pravilih mednarodnega prava,« je za Jutranji.hr in Index.hr povedal hrvaški predsednik vlade Zoran Milanović, ki se je ob 11. uri sestal s predsedniki poslanskih skupin v hrvaškem parlamentu.

Preberite, kaj na Milanovićeve besede pravi predsednik slovenske vlade: Cerar: Hrvaška ne more izstopiti iz arbitražnega procesaimage.

»To je procedura, ki jo bo izvedla vlada skupaj z ministrstvom za zunanje zadeve. Od parlamenta pa zahtevamo soglasnost, da to arbitražo zapustimo,« je dodal Milanović.


Ostro

»Lahko in tudi bomo!« Tako je Milanović odgovoril na vprašanje slovenske novinarke, ali sploh lahko Hrvaška enostransko zapusti arbitražo.

»Kaj takega se še ni zgodilo. Ne vem, ali lahko arbitražno sodišče samo nadaljuje delo,« je v istem tonu nadaljeval Milanović.

»Čim prej moramo zapustiti sporazum o arbitraži. Vlada pa bo morala najti način, kako,« je pristavil predsednik HDZ Tomislav Karamarko, ki je prepričan, da je ogrožen hrvaški nacionalni interes.

»Gre za poskus, da se s prevaro odvzame del hrvaškega ozemlja,« je še povedal šef največje hrvaške opozicijske stranke.

Videoposnetek novinarske konference:

Deli s prijatelji