ZNAJDI SE

Hrvaški pilot je vrata potniške kabine podmazal – z maslom

Objavljeno 02. september 2012 10.35 | Posodobljeno 02. september 2012 10.35 | Piše: T. L.

V Croatia Airlinesu trdijo, da je bila varnost potnikov na najvišji mogoči ravni.

Pilot se je znašel, potniki pa so bili med letom malce zaskrbljeni.

ZAGREB – Pilot hrvaškega letalskega prevoznika Croatia Airlines se je na sredinem letu iz Istanbula v Zagreb poslužil precej nenavadne tehnike: da bi zaprl oziroma zatesnil vrata potniške kabine na letalu, jih je podmazal kar – z maslom. »Izposodil« pa si ga je od člana posadke na letalu. O nenavadnih prijemih hrvaškega pilota je hrvaške medije obvestil eden od potnikov, ki se med letom pač ni počutil najbolj varnega. 

Kaj se je dogajalo na letalu? Potem ko se je ekipa kar nekaj minut neuspešno trudila, da bi vrata letala zaprla, so se odločili, da jih podmažejo. Naprej so razmišljali o olivnem olju, a so si nato zaradi cene premislili in se raje odločili za »cenejše« maslo, poroča spletni portal 24sata.hr. Ko so vrata podmazali, so se ta zaprla – kot po maslu. 

Da je bila varnost potnikov na letalu Slavonija na najvišji mogoči ravni, trdijo v letalski družbi. Začeli so interno preiskavo, ki naj bi pokazala, zakaj je prišlo do težav z zapiranjem vrat v potniški kabini na rednem letu Istanbul–Zagreb. V letalski družbi še pravijo, da je bila težava na letalu v celoti odpravljena še pred začetkom leta in da je bil polet za potnike varen.

Deli s prijatelji