PIRANSKI ZALIV JE NAŠ

Hrvaški odzivi: »Slovencem je še luža preveč, Janez ni za morje«

Objavljeno 22. julij 2015 16.30 | Posodobljeno 22. julij 2015 16.31 | Piše: D. P.

»Imamo 6000 kilometrov obale, pa kaj, če je izgubimo 10 kilometrov. Res ne vem, kje se bomo zdaj šli turizem,« je modroval Borna, ki mu je očitno figo mar za arbitražo in njeno odločitev.

Piranski zaliv – ta hip ga še ne deli mejna črta, vendar se ta že nezadržno zarisuje na morski gladini

ZAGREB – »Slovencem je še luža preveč, Janez ni za morje,« je eden od komentarjev, ki so jih zapisali bralke in bralci spletnih izdaj 24sata in jutarnji.hr. Gre pa za odziv na poročanje hrvaških medijev o domnevni odločitvi arbitraže, ki naj bi večji del Piranskega  zaliva dodelila Sloveniji.

Poziv k vojni

»Kdaj gremo v vojno? Danes ali jutri?« pravi bralec GoranAnto in Antonija sta okrcala zunanjo ministrico. »Pusićeva je nesposobna koza,« je prvi ozmerjal podpredsednico vlade, drugi pa jo je prav tako označil za to domačo žival. Spomnil je tudi, da ima Hrvaška velike težave s sosedi: z Madžari zaradi Ine, s Srbi zaradi manjšine, s Slovenci pa zavoljo meje.

Slovenci = cigani?

»Prekleti slovenski cigani,« se je razhudil Damir in dodal, »da so bili Slovenci vedno manjšina v svoji državi, da nismo bili nikoli podobni narodu«. »Začeli so tako, da bodo zasedli vso Istro,« pa pravi Almir, ne skrivajoč bojazni pred domnevno slovensko invazijo nad preostalim delom zahodne Hrvaške,

Matej je prepričan, da bo Slovenija ostala majhna in nebogljena. »Tudi če jim damo pol Hrvaške, bo še naprej majhna.«

»Imamo 6000 kilometrov obale, pa kaj, če je izgubimo 10 kilometrov. Res ne vem, kje se bomo zdaj šli turizem,« pa je modroval Borna, ki mu je očitno figo mar za arbitražo in njeno odločitev.

Deli s prijatelji