RAZKOŠNO

Hotelski gostje lahko ciljajo v uslužbence

Objavljeno 29. december 2014 22.46 | Posodobljeno 29. december 2014 22.48 | Piše: Ba. P.

Mogotec Richard Branson je na svojem otoku odprl drag hotel.

Richard Branson, eden najpremožnejših zemljanov, ki je večino svojega več milijard evrov težkega bogastva zaslužil kot ustanovitelj skupine Virgin, je tudi lastnik karibskega raja, otoka Necker, na katerem z veseljem in pogosto gosti svoje ugledne in slavne prijatelje. Na zasebnem otoku, ki ga je Branson leta 1978 kupil za »skromnih« 230 tisočakov, lahko zvezdniški obiskovalci uživajo v razkošju, ki so ga vajeni. Na voljo je le 30 prenočišč, za prenočitev pa je treba odšteti vrtoglavih 51.000 evrov.

Kako zelo se Branson in njegovi gostje na otočku sredi Karibskega morja razvajajo, so zdaj javnosti razkrili zaposleni na milijarderjevem otoku. Računovodkinja je povedala, da je gostom dovolila jesti suši s svojega golega trebuha, saj so si zaželeli popestriti obrok, vplivnim gostom, ki so povrhu vsega še delodajalčevi prijatelji, pa se seveda ne spodobi odkloniti nobene, še tako bizarne želje. »Suši je postal zelo zelo vroč in prilepil se mi je na kožo, občutek je bil zanimiv in nenavaden. A bilo je zabavno. Fino se mi zdi, da opravljam delo računovodkinje, nato pa ležem na mizo in dovolim ljudem, da iz mojega popka srkajo sojino omako. Kdo še ima tako raznoliko, tako zabavno službo,« je za dokumentarec, ki ga je posnela britanska medijska hiša BBC, povedala Milli, ki se ji početje ni zdelo prav nič ponižujoče.

Nekoliko manj prijetno, a, kot trdijo, kljub temu zabavno, je tistim zaposlenim, ki občasno oblečejo velike napihljive obleke, gostje, ki se navdušujejo nad golfom, pa vanje, namesto v običajne luknje, ciljajo žogice. Otoški natakarji so medtem razkrili, da se od njih pričakuje, da svoje delo opravljajo zgoraj brez. »Obrok mora biti okusen in prijeten na pogled, enako velja za postrežbo,« je nekoč povedal Branson, ki menda velja za odličnega delodajalca in skrbi za to, da bi se tudi zaposleni počutili kot na počitnicah. Spodbuja jih, da se družijo z obiskovalci, med katerimi ne manjka slavnih igralcev, glasbenikov, svetovnih voditeljev in najuspešnejših poslovnežev, na otoku sta dopustovala tudi princesa Diana in Nelson Mandela. Z njimi se lahko zabavajo, dovoljene so jim tudi romance in ljubezenske afere. Vse, da bi na otoku vladalo čim bolj sproščeno vzdušje. 

Deli s prijatelji