MED RJUHAMI

Hollandova ljubica noseča, partnerica še v bolnišnici

Objavljeno 16. januar 2014 10.16 | Posodobljeno 16. januar 2014 10.16 | Piše: E. B.

Hollande, besen zaradi objave, zagovarja svojo pravico do zasebnosti.

Francois Hollande.

Bo Francija dobila novo prvo damo? Vse kaže, da je razmerja med predsednikom in njegovo partnerico Valerie Trierweiler konec, ljubica pa naj bi bila celo noseča!

Francija je na nogah, vse odkar je revija Closer objavila škandalozno zgodbo o prvem možu države, ki se je skoraj eno leto skrivaj z mopedom vozaril k 41-letni igralki Julie Gayet, in medtem ko je Francois Hollande udobno sedel na dveh stolih, so bili njegovi davkoplačevalci primorani podpirati Valeriejino življenje na veliki nogi in bivanje v Elizejski palači (točneje, prispevati 75.000 evrov na mesec) ter njegovo razuzdano ljubezensko življenje. Novinarka, zaradi katere se je politik pred leti ločil od Segolene Royal, matere njegovih štirih otrok, je od izbruha afere v bolnišnici: te kljub napovedim, da okreva, še vedno ni zapustila, kajti njena depresija ob bolečem razkritju naj bi se le še poglobila.

Želi si zasebnosti in dostojanstva?!

Predsednik med torkovo tiskovno konferenco ni hotel komentirati svojega zasebnega življenja, čeprav je to najbolj zanimalo številne novinarje; povedal je le, da gre lahko v ljubezni marsikdaj tudi kaj narobe, a da takšnih težav ne gre reševati javno, potem pa je le namignil, da bo do uradnega obiska v Washingtonu (ki ga Valerie zaradi prijateljstva z Michelle Obamo menda nestrpno pričakuje), tik pred valentinovim, vse jasno. Ko pa si je eden od 600 zbranih predstavnikov sedme sile čez nekaj časa drznil ponoviti vprašanje o Hollandovih srčnih zadevah, je predsednik vzrojil in zaupal še svoj bes zaradi objave v razvpiti reviji, ki je po njegovem mnenju kršila temeljna etična načela in spodkopala njegovo dostojanstvo. Ali se bo Closer zaradi objave znašel na sodišču, še ni znano, Hollande se glede morebitne tožbe namreč še ni razjasnil. Mimogrede, francoska revija se je v škripcih znašla že septembra 2012, potem ko je objavila fotografije vojvodinje Cambriške, ki se je med oddihom sončila zgoraj brez.

Ravno tako ni znano, zakaj sta si z Gayetovo za skrivno gnezdece izbrala stanovanje, vredno skoraj tri milijone evrov, katerega lastnik je obsojeni kriminalec, menda povezan celo s korziško mafijo. Predsedniku se prav tako ni zdelo pomembno pojasniti, zakaj je zavoljo ljubezni zanemaril svojo lastno varnost: med nočnimi dogodivščinami ga je namreč spremljal le en telesni stražar (odgovoren tudi za jutranje rogljičke), a le do glavnega vhoda stanovanjske zgradbe, po tem je bil Hollande povsem sam. Brez odgovora ostaja tudi vprašanje, zakaj potrebuje podjetna in med Francozi skrajno nepriljubljena Trierweilerjeva v rezidenci pisarno, lastno petčlansko osebje, šoferja ter reden in neomejen dostop do predsedniških letal in limuzin. Ironično, Hollande je ob predlanski izvolitvi razglašal, češ da predsednikova partnerica nima uradnega statusa v Franciji, zgolj protokolarnega, in da zato ne sme biti davkoplačevalcem v breme – a kot kaže, je Trierweilerjeva ob Hollandovem prevzemu vajeti v državi sklenila kar največ iztržiti iz tako vidnega položaja in se utrditi v visokih krogih. Njenega razsipniškega sloga Hollande ob poznejših kritikah ni hotel komentirati, nekoč je pojasnil le, da je ključno, da so stroški transparentni in javnosti dostopni.

Trierweilerjeva vztraja v bolnišnici

Mimogrede, obupana Valerie je za Le Parisien iz bolnišnice sporočila, da bi predsedniku oprostila prešuštvo, ki jo je menda udarilo kot brzeči vlak, če bi se ji bil le pripravljen zaobljubiti in tudi javnost prepričati, da so njegove namere z njo resne in da je ona edina ženska v njegovem življenju. Hollande njenega poziva, spet, ni komentiral, dobro obveščeni viri pa so sporočili, da si želi predsednik dokončno zapustiti Trierweilerjevo, a si tega ne upa storiti zaradi njenega krhkega duševnega zdravja. Razmerje da bo končal, ko jo odpustijo v domačo oskrbo, a vprašanje je, kdaj se bo to zgodilo: Valerie naj bi si z bivanjem v bolnišnici med Francozi očitno poskušala izbojevati sočutje in manipulirati predsednikove odločitve, so prepričani nekateri, da ji je priljubljenost med državljani od izbruha škandala le še upadla, pa je menda ne skrbi. Zanimivo, kljub davkoplačevalskemu besu in blatenju iz drugih političnih taborov pa se je Hollandova priljubljenost celo nekoliko povečala – a le med ženskami!

Od škandalozne objave pa se je v osamo potuhnila Gayetova: igralka in pevka, ki je nastopila v številni erotičnih filmih, je sicer ločena mati dveh najstniških sinov, na njeno stran pa se je postavil nekdanji mož. Argentinski scenarist, 51-letni Santiago Amigorena, je svojo bivšo označil kot zelo umirjeno in odločno osebnost ter odlično mater, ki da je v življenju vedno garala za preživetje in se ni nikoli bala ovir; povrhu da je poštena in dostojanstvena ženska, ki da je v zdajšnji aferi nikakor ne gre obsojati. Govoric, ki so izbruhnile v sredo, in sicer da Julie pod srcem nosi predsednikovega otroka, ni ne potrdil ne zanikal še nihče.

Deli s prijatelji