PONUDBA

Hiške visijo z drevesnih vej

Objavljeno 13. julij 2013 15.52 | Posodobljeno 13. julij 2013 15.54 | Piše: A. P.

Avgusta bomo lahko Amsterdam doživeli med visenjem z veje. Umetniki in oblikovalci predstavljajo alternativna prenočišča.

Bivalna prikolica, ki se lahko raztegne in podvoji svojo površino. Foto: Urban Campsite Amsterdam

Za vse tiste, ki ste se naveličali enoličnega taborjenja in imate čez glavo nadlog s šotorskimi krili, nadležnimi mravljami in poplavami, se je pojavila atraktivna rešitev – popolna izbira za oddih so kapsulam podobne hiške, ki visijo z drevesnih vej. Čeprav tovrstni šotori na tržišču sicer niso več redkost, jih večina najbrž še ni imela priložnosti preizkusiti.

V Amsterdamu bodo avgusta odprli razstavo, ki bo gledalcem omogočila, da spoznajo in celo doživijo različne načine taborjenja. Obiskovalci bodo lahko preizkusili, kako je preživeti noč v posebnih plavajočih kapsulah, občudovali bodo lahko najrazličnejše raztegljive bivalne prikolice in se nasmehnili sestavljivemu vrtičku, ki ga lahko najbolj strastni ljubitelji avtodomov vzamejo s seboj na dopust. Zanimivo je, da so nekatera nenavadna prenočišča prejela nagrado za umetniška dela, druga pa za oblikovalsko inovacijo. Še posebno veliko pozornosti so pritegnile plavajoče različice, ki so del mreže kapsula hotela Refunc. Oranžni plovci bi gotovo prepričali pristaše kapitana Nema, ki je menda najbolj trdno zaspal ob rahlem valovanju.

Obiskovalcem bo na ogled tudi sorodna infrastruktura za uživanje pod milim nebom, denimo kino na prostem, skupne večerje za dolgimi mizami, gledališče in začasne fotografske razstave. Za posamezno prenočišče bo treba odšteti od 15 do 60 evrov.

Deli s prijatelji