ŠE VEDNO IŠČEJO

Hči pilota: Ni bil oče, ki sem ga poznala

Objavljeno 30. marec 2014 20.15 | Posodobljeno 30. marec 2014 20.15 | Piše: A. K.

Čeprav je bil zadnje čase videti vznemirjen, njegova družina še vedno meni, da ni odgovoren za izginotje letala.

Zahari Ahmad Shah.

PERTH – Žena in otroci pilota Zaharija Ahmada Shaha, ki je upravljal izginulo malezijsko letalo, so povedali, da se je njihov oče in mož zadnje čase vedel precej nenavadno in da je bil videti vznemirjen. Kljub temu verjamejo, da ni odgovoren za izginotje letala, v katerem je bilo več kot 200 oseb.

Bil je tih

»Z nikomer se ni pogovarjal, bil je precej tih,« je preiskovalcem povedala njegova žena, ki je priznala, da sta se pogovarjala o ločitvi, a postopka nista sprožila. »Nazadnje, ko sem se pogovarjala z njim, ga sploh nisem več prepoznala. Ni bil oče, ki sem ga poznala vsa ta leta. Bil je vznemirjen in izgubljen,« je povedala njegova 28-letna hči.

Niso našli niti enega ostanka letala

Avstralija je svojega nekdanjega poveljnika oboroženih sil Angusa Houstona imenovala za glavnega koordinatorja iskanja ostankov izginulega letala. Kljub temu da so svetovni mediji pisali o kosih, ki so jih opazili v morju, je zdaj tudi uradno potrjeno, da ne gre za ostanke malezijskega letala. Šlo naj bi za ribiški pribor in različne odpadke. 

Po treh tednih nič

»Malezija je odgovorna za preiskavo. Če pa bo Avstralija prevzela vajeti v svoje roke, sem prepričan, da ni človeka, ki bi bil za kaj takega bolj primeren kot Angus,« je povedal avstralski premier Tony Abott.

Iskanje letala, ki je izginilo pred tremi tedni, se tako nadaljuje. V zadnjih dneh so satelitski posnetki razkrili več predmetov na jugu Indijskega oceana, toda ekstremni vremenski pogoji onemogočajo iskanje.

Deli s prijatelji