UPS ...

»Halo, policija? 30 pripadnikov Isisa maha z zastavami«

Objavljeno 14. oktober 2015 11.09 | Posodobljeno 14. oktober 2015 11.24 | Piše: T. L.

Ko so varuhi reda in miru prispeli tja, kjer naj bi se zadrževali domnevni džihadisti, so se dobro nasmejali. Preberite, zakaj.

Andreas Fransson z zastavo.

GRÄNNA – Švedska protiteroristična enota je odhitela k ruševinam grada Brahehus, potem ko so prejeli klic, da se tam zadržuje 30 pripadnikov Islamske države (Isis), ki mahajo s prepoznavnimi črnimi džihadističnimi zastavami.

No, pa ni bilo tako. Protiteroristična enota je na kraju ugotovila, da so ruševine gradu res polne zaraščenih moških in da res mahajo s črnimi zastavami z belim napisom, ampak da ne gre za zloglasne džihadiste Islamske države, ki po svetu sejejo smrt. Varuhi so namreč na lokaciji med snemanjem presenetili člane švedske skupine Bearded Villains (Bradati hudobneži). Bradači pripadajo klubu, ki je del večjega, v ZDA ustanovljenega združenja, in se borijo proti nepravičnosti, homofobiji, rasizmu in zatiranju.

Med snemanjem so bradači res razvili črno zastavo, na kateri z belim črkami piše ime skupine, na njej pa sta še dva prekrižana meča. 

Andreas Fransson, član skupine, je na facebooku zapisal, da so snemali na ruševinah dvorca. »Med snemanjem sta se prikazala dva policista in nam povedala, da je nekdo, ki se je peljal mimo, opazil 30 teroristov, ki so mahali z zastavami Isisa. S policisti, ki so se na prijavo morali odzvati in takoj dojeli, da nismo teroristi, smo se dobra nasmejali.« Bradači so bili namreč nasmejani, oblečeni v suknjiče in se objemali, je še zapisal. 

image

Policisti so si oddahnili in se nasmejali, ko so ob ruševinah naleteli na dobrovoljne bradače in ne na teroriste. (Vir: Facebook)

Drugi člani skupine, ki časti moško brado, tudi priznavajo, da se občasno najde kakšen posameznik, ki jih zamenja s teroristi. Sicer pa ima organizacija The Bearded Villains na facebooku zapisano, da gre za bratstvo elitnih bradatih moških z vsega sveta. Med seboj delijo znanja in postopke, kako »vzgojiti« dolgo, gosto ter oh in sploh popolno brado. 

Yesterday, we had our Bearded Villains flag shoot at a castle ruin called Braehus. In the middle of the shoot, two...

Posted by Andreas Fransson on Sunday, 11 October 2015

No, če si je organizacija želela večje prepoznavnosti v javnosti, ji je to zagotovo uspelo, saj o dogodku poročajo vsi svetovni mediji, bradači pa so postali pravi hit tudi na družabnih omrežjih.

Deli s prijatelji