SIMBOL GRŠKEGA PROPADA

Grški biser je preklet

Objavljeno 06. avgust 2015 09.50 | Posodobljeno 06. avgust 2015 09.50 | Piše: E. B.
Ključne besede: hotel Lakonis

Nekoč tako razkošni hotel Lakonis žalostno propada.

Vanj so vložili več milijonov evrov in ga posvetili bogovom, dobro desetletje je veljal za simbol grške gospodarske moči. Zdaj je simbol grškega propada, nekdanji peloponeški biser, hotel Lakonis, pa je po besedah nepremičninskih agentov preklet, saj ga nihče, kljub izjemno ugodni ceni in bogati zgodovini, noče kupiti.

Trinajst let po odprtju, gradili so ga kar tri desetletja, je na prodaj, in to za pet milijonov evrov, kar je glede na nekdanje razkošje in sloves menda pravi drobiž, šušlja pa se, da ga je mogoče kupiti celo za 2,5 milijona. Novi lastnik bi poleg 100 elitno opremljenih sob dobil še prostrane vrtove, zasebno plažo in luko za najpremožnejše goste, ki se do nastanitve pripeljejo s svojo jahto: prava kupčija, bi lahko rekli, toda morebitne vlagatelje nedvomno ovira sporno pravno ozadje, saj naj bi bil zdajšnji lastnik, neimenovani televizijski zvezdnik, zadolžen do vratu in vpleten v umazane posle. Po nekaterih različicah naj bi bila delna lastnica kompleksa celo narodna banka Grčije, a naj bi imel večinski lastnik kljub temu možnost prodaje – zmeda, povsem značilna za razžaljeno in propadajočo evropsko državo.

Gre za hotel, ki je v svoji zlati dobi privabljal največja hollywoodska imena, v njem je, denimo, izjemno rada bivala tudi filmarka Angelina Jolie.

Deli s prijatelji