IZREDNE RAZMERE

Grožnja javni televiziji: Dvignili vas bomo v zrak

Objavljeno 07. maj 2015 17.24 | Posodobljeno 07. maj 2015 17.24 | Piše: T. L.

Zvečer je grožnjo prejel informativni program BHRT. Takoj so poostrili varnostne razmere.

Fotografija je simbolična. Foto: arhiv

SARAJEVO – Bosanskohercegovska radiotelevizija (BHRT) je prejela grozilno sporočilo, da bo stavba v Sarajevu, v kateri je njen sedež, vržena v zrak. Pristojne službe so nemudoma poostrile varnostne razmere, v preiskavi pa skušajo ugotoviti, kdo grozi, poroča hrvaški Jutarnji list

Tiskovna predstavnica državne agencije za preiskave in zaščito (SIPA) Kristina Jozić je dejala, da je agencija v torek zvečer od sarajevske policije prejela obvestilo o grožnji. Muhamed Bakarević, direktor BHRT, pa je povedal, da je grožnjo prejela redakcija informativnega programa.

BHRT je poleg RTV Federacije BiH in RTV Republike srbske del javnotelevizijske mreže v BiH. »V sporočilu je pisalo: 'Vrgli bomo zgradbo BHRT v zrak.' To smo takoj prijavili pristojnim službam in dvignili stopnji varnosti v sami zgradbi. Povečali smo tudi nadzor nad vhodi v stavbo. Varnostne službe so takoj natančneje preverjale, kdo vstopa v stavbo in kaj vanjo prinaša,« je dejal Bakarević.


V operaciji proti islamistom aretirali 30 ljudi

BANJALUKA – V obsežni policijski operaciji, ki je v sredo potekala v srbski entiteti BiH, Republiki srbski, so aretirali 30 ljudi. 11 so jih predali specializiranemu tožilstvu, ki je pristojno za boj proti terorizmu, je danes sporočil notranji minister Republike srbske Dragan Lukač.

Enajsterica je sedaj v pristojnosti posebnega tožilstva, več izmed njih pa jih je bilo aretiranih v povezavi z radikalnim islamizmom ali pa so se udeležili bojev v Siriji, je pojasnil Lukač. Večino preostalih prijetih so že izpustili, pa poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Kot je še pojasnil Lukač, so preiskali vsega skupaj 32 lokacij, za katere so obstajali indici o morebitnih povezavah s skrajnimi skupinami. »Od partnerskih služb smo dobili informacije o posedovanju orožja, eksplozivnih naprav ali novačenju oseb za boje v tujini in možnosti radikalnih dejanj ter raznih oblik napadov,« je dejal Lukač. ž

STA

 

Deli s prijatelji