ALAHOVI BORCI

Grozljiv posnetek: skrajneži dečku ukazali, naj ubije dva vohuna

Objavljeno 13. januar 2015 21.12 | Posodobljeno 13. januar 2015 21.13 | Piše: STA, P. Pa.

Posnetek so že ocenili za enega najbolj krutih do zdaj.

BEJRUT – Skrajna sunitska skupina Islamska država (IS) je danes objavila video posnetek, na katerem deček ustreli domnevna vohuna ruske obveščevalne službe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na začetku posnetka moška v ruskem jeziku pojasnita, da ju je ruska obveščevalna služba FSB poslala v Sirijo, kjer naj bi zbirala informacije o IS in ruskih borcih. Eden pove, da je Kazahstanec in da je bila njegova naloga zbližati se z enim od borcev IS. Drugi, ki ne govori o svoji narodnosti, pa pove, da bi moral ubiti neimenovanega džihadista. Izjave so podnaslovljene v ruskem in arabskem jeziku.

Na koncu sedemminutnega posnetka fant oba moška, ki klečita na tleh, ustreli s pištolo, zatem pa reče: »Želim vaju ubiti, nevernika.« V posnetku ni omenjeno, koliko je deček star, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pa ima najverjetneje med deset in dvanajst let. Ima dolge lase, oblečen pa je v vojaške hlače in črno jopico.

Verodostojnosti posnetka za zdaj ni moč preveriti. Prav tako ni jasno, kje je nastal. FSB posnetka še ni komentiral, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Deli s prijatelji