KDAJ NA POT?

Greste na dopust na Hrvaško? Vročino bo presekala nova nevarnost

Objavljeno 19. julij 2016 17.50 | Posodobljeno 19. julij 2016 17.50 | Piše: Mo. S.

Vse do konca tedna bodo sončni žarki kazali svoje, potem se jim bo pridružila nevarna vlaga v zraku.

Pag.

ZAGREB, LJUBLJANA – V teh dneh je oddih, krajši ali nekoliko daljši, skoraj obvezen. Slovenci še posebej radi zavijemo k našim južnim sosedom, od koder nas veselo obveščajo o razmerah, ki vladajo tam spodaj.

Kot pravijo, bo ta teden toplo, celo vroče, s temperaturami do 35 stopinj Celzija, kar pomeni, da se poletje vrača v vsem svojem sijaju. Danes bo južneje od nas lahko občasno zapihala zmerna burja, ogrelo pa se bo do 30 stopinj. Podobno bo tudi še v sredo, le da bo še topleje, anticiklon pa se bo nad turističnimi središči Hrvaške zadrževal tudi še v četrtek, tako da bo še suho in sončno, le v višjem svetu bo mogoča kakšna popoldanska ploha. Zjutraj bo še pihala šibka burja, čez dan pa se bo veter obrnil na zahodnik in jugozahodnik.

Za četrtek so hrvaški vremenoslovci izdali tudi opozorilo zaradi nevarnosti sončnih žarkov, ki se jim med 11. in 17. uro raje izogibajte. Za poležavanje v prijetni senci bo popoln tudi še petek, ko se bodo temperature dvignile nad 30 stopinj, prijetno topla pa bo tudi noč.

Vikend bo naporen

Za konec tedna, ko se bodo iz naših krajev na jug najbrž spet valile kolone pločevine, pa napovedujejo preobrat. Začelo se bo sicer s soncem, nadaljevalo pa s povečano vlago v zraku, kar bo občutljivim ljudem in kroničnim bolnikom lahko povzročalo težave. Veter bo šibak, temperature pa visoke, nato pa bo hrvaško obalo v nedeljo prešla oslabljena hladna fronta, ki bo s seboj prinesla večjo možnost lokalnih ploh in tudi neviht, poroča portal Slobodna Dalmacija. Še naprej pa bo vroče – morda celo 35 stopinj in več.

Preberite tudi, kakšno vreme se v prihodnjih dneh obeta pri nas.

Deli s prijatelji